Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

 

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je jučer letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.

 

 
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Jučerašnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervisati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju.

Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 EUR.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Turisti pohrlili u Mostar i prije očekivanog vremena
Next Damir Šagolj pobjednik prestižnog takmičenja AA Istanbul Photo Awards 2018

You might also like

NAŠI DANI

“Odbrana BiH-Igman 2020”: Na Igmanu je slomljena kičma agresije na Bosnu i Hercegovinu

Defileom ratnih zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza na platou Ratne džamije na Igmanu, u petak je održan centralni dio 20.

NAŠI DANI

Hajka na heroje: Ko nas to pokušava izjednačiti

Tužilaštvo BiH, uprkos svim pritiscima, ne bi smjelo postati institucija za ispunjavanje želja (veliko)srpske politike. Stalno ponavljanje iz RS-a i Srbije kako je “za ratne zločine optuženo najviše Srba, a

NAŠI DANI

U Potočarima promovisana knjiga “Usporeni genocid u Bosni” autora Diega Arrie

U prostorijama Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica održana je večeras promocija knjige “Usporeni genocid u Bosni” autora Diega Arrie.  Promotori ovog književnog djela su bili Srebrenčanin doktor Ilijas Pilav, akademik