Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

 

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je jučer letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.

 

 
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Jučerašnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervisati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju.

Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 EUR.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Turisti pohrlili u Mostar i prije očekivanog vremena
Next Damir Šagolj pobjednik prestižnog takmičenja AA Istanbul Photo Awards 2018

You might also like

NAŠI DANI

Austrijski mediji: RS je bankrotirala, socijalna situacija je loša. Moćnik iz Banja Luke opet igra na kartu etnonacionalizma

Austrijski Der Standard posvetio je veliki članak krizi u Bosni i Hercegovini koju je izazvao najavljeni referendum u Republici Srpskoj, kao i zajednička policijska vježba Srbije i RS-a. List ističe

NAŠI DANI

Vlada Kantona Sarajevo podnijela krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad

  Vlada Kantona Sarajevo, duboko osuđujući svaki oblik protupravnog djelovanja koje za posljedicu ima uznemiravanje javnosti, podnijela je krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad zbog toga što su organizovali obilježavanje

NAŠI DANI

Komšić: Paralelna predstavništva su nastavak podrivanja Bosne i Hercegovine od strane zvaničnog Zagreba

  Povodom najave otvaranja paralelnih diplomatskih predstavništava Bosne i Hercegovine oglasio se predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić. “Najavom otvaranja paralelnih diplomatskih predstavništava, i to predstavništava kantona za koje misli da