Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

 

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je jučer letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.

 

 
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Jučerašnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervisati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju.

Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 EUR.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Turisti pohrlili u Mostar i prije očekivanog vremena
Next Damir Šagolj pobjednik prestižnog takmičenja AA Istanbul Photo Awards 2018

You might also like

NAŠI DANI

Turski vojni pilot na jedinstven način čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine (VIDEO)

U moru čestitki koje stižu danas povodom obilježavanja 25 godina nezavisnosti naše zemlje, izdvaja se čestitka turskog vojnog pilota, koji se potrudio da Bosancima i Hercegovcima praznik čestita sa više

NAŠI DANI

Održani protesti ispred OHR-a u Sarajevu: Stop, embargu na demokratiju

Više stotina demonstranata okupilo se danas na protestima koje je ispred zgrade Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, organizirala neformalna grupa građana pod

NAŠI DANI

Džaferović: Ako ubijede HDZ da u Ustav upišemo da klubovi naroda nisu bitni, onda im eto vlasti

Šefik Džaferović, donedavni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Stranke demokratske akcije, u intervjuu za Faktor govori o proteklom mandatu, odnosima s Miloradom Dodikom, formiranju vlasti, politici Ureda visokog