Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Na Jahorini je potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra u Bosni i Hercegovini – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, koji se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas važi za skijanje na preko 100 km staza u ova četiri ski centra, javlja AA.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorna, Dejan Ljevnaić rekao je „jako sam srećan jer sm potpisali sporazum o zajedničkoj karti sa planinama u regionu Bjelašnica, Ravna Planina i Vlašić”.

“Radi se o karti 10 od sezone koja se može koristiti u sva četiri ski centra. Cijena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo preduzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj”, rekao je Ljevnaić.

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra za 52 dana skijanja u kontinuitetu je skijalo više od 79.000 skijaša zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja, i pripremi ski staza koje su sada perfektno uređene povećao se broj vožnji za 2 odsto. Na ovoj planini trenutno ima preko 150 cm utabanog snijega na stazama i skijalište radi u svom punom kapacitetu danima unazad.

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre a najviše za skijaše.

„Gost kada dođe bilo gdje u BIH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vrijeme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo 2 metra snijega. Imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina”, kazao je Baković.

Direktor ski centra Ravna Planina Veljko Golijanin je također istakao da je ovo poseban dan za skijaše. „Po principu na svjetske i evropske ski centre veliki planinski centri pomažu manje a ne samo zbog svog interesa nego zbog interesa svih. Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 kilometara staza“, dodao je Golijanin.

Direktor ski centra Vlašic Goran Šarić izrazio je nadu da će sljedeće godine ovaj sporazum proširiti.

“Na pravom smo putu i mnogima smo pokazali kako treba da rade”, rekao je Sarić. ​​​​​​​

Zajednička karta 10 od sezone važi do kraja zimske sezone 2020/21, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na kojem od četiri skijaška centra Bosne i Hercegovine.

Previous Taekwondo: Ada Avdagić najbolja svjetska juniorka do 42 kilograma
Next Brak Bosanca i Ukrajinke - upoznali se u Americi, žive u Podrinju (Video)

You might also like

TURIZAM

Gradski život zamijenili seoskim: Uspješan biznis porodice Fatić u Umoljanima

Ljeto nam je pred vratima, a Sarajevo posljednjih godina postaje nezaobilazna turistička destinacija. Seoski turizam sve više privlači strane turiste, ali i građane naše zemlje. Neki od njih grad u

TURIZAM

Zeleni otoci u Bosanskoj Krupi – uskoro novi sadržaji

Za nekoliko mjeseci bi Bosanska Krupa trebalo da krene u uređenje kampa Zeleni otoci, nakon što se raspiše tender i izabere izvođač radova. Kamp će biti lociran na desnoj obali

BH RAZGLEDNICA

Prokoško jezero (FOTO)

Skriveno od mnogih, Prokoško jezero smjestilo se na planini Vranica na visini od 1.636 metara. Udaljeno je 22 km od centra gradića Fojnica, između dolina rijeka Vrbasa i Bosne. Ledničkog