Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku

Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku

Slovenački otpravnik poslova u Kijevu Boštjan Lesjak rekao je za TV Slovenija da je dva dana nakon dolaska u ukrajinsku prijestolnicu morao skinuti slovenačku zastavu ispred ulaza u zgradu slovenačke ambasade jer je slična ruskoj.

Lesjak, čijim je dolaskom slovenačka ambasada u Kijevu nastavila sa radom nakon ruske invazije na Ukrajinu, podigao je slovenačku zastavu po dolasku ispred ambasade, ali ona danas više ne visi.

“Kada smo stigli u Kijev, bilo je prilično vjetrovito, a kada smo ponosno podigli slovenačku i evropsku zastavu, one su se vijorile na vjetru”, rekao je on u intervjuu za TV Slovenija. Ali kada je vjetar nakon dva dana utihnuo, zastave su se spustile na stup, a prema Lesjaku, slovenačka zastava je ličila na rusku.

Kako je objasnio, kod njega su došli pripadnici Nacionalne garde, a kasnije i policije i pitali ga da li mogu “privremeno ukloniti slovenačku zastavu jer je previše slična ruskoj”.

Previous Porast turizma u Mostaru: U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija
Next Nurkić donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Kulturocid! U paljenju sarajevske Vijećnice NUB BiH i naša država ostala bez 2 miliona bibliotečkih jedinica

Jedan od najljepših i najreprezentativnijih objekata iz austrougarskog perioda u Bosni i Hercegovini, sarajevska Vijećnica, zapaljena je agresorskim granatiranjem na današnji dan prije 29 godina.  Ismet Ovčina, direktor NUB BiH:

NAŠI DANI

Palestinci se okupljaju na ulicama Ramallaha nakon novog puštanja zatvorenika

Izrael je oslobodio treću grupu od 39 palestinskih zatvorenika, nakon što je Hamas oslobodio 13 izraelskih talaca, zajedno s trojicom Tajlanđanina i jednim rusko-izraelskim državljanom. Za razliku od prva dva

RIJEČ-

Pandurević o eventualnom referendumu za otcjepljenje entiteta RS: Ukoliko bi krenuli u takvu vrstu avanturizma bojim se da bi samo dobili po nosu

Američke sankcije su uticale na Milorada Dodika koji polako “spušta loptu”, kazala je za N1 Aleksandra Pandurević, potpredsjednica Srpske demokratske stranke i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.