Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku

Slovenci ispred ambasade u Kijevu morali skinuti svoju zastavu jer liči na rusku

Slovenački otpravnik poslova u Kijevu Boštjan Lesjak rekao je za TV Slovenija da je dva dana nakon dolaska u ukrajinsku prijestolnicu morao skinuti slovenačku zastavu ispred ulaza u zgradu slovenačke ambasade jer je slična ruskoj.

Lesjak, čijim je dolaskom slovenačka ambasada u Kijevu nastavila sa radom nakon ruske invazije na Ukrajinu, podigao je slovenačku zastavu po dolasku ispred ambasade, ali ona danas više ne visi.

“Kada smo stigli u Kijev, bilo je prilično vjetrovito, a kada smo ponosno podigli slovenačku i evropsku zastavu, one su se vijorile na vjetru”, rekao je on u intervjuu za TV Slovenija. Ali kada je vjetar nakon dva dana utihnuo, zastave su se spustile na stup, a prema Lesjaku, slovenačka zastava je ličila na rusku.

Kako je objasnio, kod njega su došli pripadnici Nacionalne garde, a kasnije i policije i pitali ga da li mogu “privremeno ukloniti slovenačku zastavu jer je previše slična ruskoj”.

Previous Porast turizma u Mostaru: U Starom Gradu prizori kakvi su bili prije svih restrikcija
Next Nurkić donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

You might also like

NAŠI DANI

Tragikomična propaganda Moskve o plaćenicima u Ukrajini – činjenice pokazuju sasvim drugo

–Mi ćemo uputiti službeni upit Ambasadi Rusije u Sarajevu u vezi sa ovom izjavom… Ako gospodin Lavrov ima neke informacije o takvim aktivnostima u BiH nadam se da ih je

NAŠI DANI

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Top s uzvišenja Kicelj označio je početak ramazana u Tuzli. Plotun je kao i prethodnih godina ispalio Nakib Husagić, javlja AA. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef.

NAŠI DANI

Schmidt, Čović i petak(olonaši): Dan u kojem samo Muji iz vica nije jasno da manje vrijedi od Mije iz Širokog

Ko god vam ubuduće pomene evropske i zapadne vrijednost, pošaljite ga u tri materine. Kada vam počnu lagati o “jednakosti”, ponovite istu psovku. Lažu vas, o, Sarajlije, Tuzlaci, Zeničani, Bišćani,