Smještajni kapaciteti u Sarajevu popunjeni, glavni grad krcat domaćim i stranim gostima

Smještajni kapaciteti u Sarajevu popunjeni, glavni grad krcat domaćim i stranim gostima

Ostalo je malo više od 24 sata do ulaska u novu 2024.godinu. Ako je sudeći po fotografijama sa ulica Sarajeva, glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine će biti krcat domaćim i stranim gostima.

Novogodišnja proslava počet će koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19:30, dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program „Sarajevska priča“, gdje će nastupiti Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

Da je novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu potvrđuju i fotografije s ulica glavnog grada. U popodnevnim satima Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984.godine.

U pratnji gradonačelnice Benjamine Karić i domaćina programa „Sarajevska priča“, Zenita Đozić Zena, Vučko je pozdravio stotine građana i turista, a da je bio atrakcija na ulicama glavnog grada, svjedoči i to da se od Vijećnice do Katedrale „šetkao“ i slikao skoro 2 sata.

Prema podacima Turističke zajednica KS i Booking.com smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni, a gosti pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Organizatori novogodišnjeg programa „Sarajevska priča“ i MUP KS još jednom apeluju na građane i goste na pridržavanje pravila u izmijenjenom režimu saobraćaja te da poštuje sve uslove i pravila koja važe u Titovoj ulici na Javnom dočeku Nove godine 31.decembra.

Ulazi u Titovu ulicu su otvoreni od 19:30 sati iz pravca ulice Kulovića, Dalmatinske i Šenoine.

Previous Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog ratnog zločina u Briševu kod Prijedora
Next Intenzivni radovi na gradilištu Koridora 5c

You might also like

BH RAZGLEDNICA

THE GUARDIAN: Sarajevo, grad u kojem se Istok susreće sa Zapadom

  Britanska autorica Hayley Long posjetila je Sarajevo, a iz našeg glavnog grada nosi najljepše utiske koje je pretočila u tekst objavljen u uglednom The Guardianu Ako me ikada pozdrav

TURIZAM

Uz Sarajevo, jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u državi – Međugorje u prošloj godini posjetilo milion turista

  Međugorje, jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu, u prošlo je godini posjetilo oko milion turista iz preko stotinu zemlja svijeta, kazao je Feni Željko Vasilj, voditelj Ureda

TURIZAM

Sarajevo – prvi počeci modernog turizma i prvi hotel u regionu

Sarajevo posljednjih godina posjećuje sve više gostiju iz čitavog svijeta, a da turizam u glavnom bosanskom gradu ima dugu tradiciju ne znaju mnogi. Prve početke modernog turizma u ovom dijelu