Snimatelj ‘Potkivanja Tegeltije’! Raskrinkao korumpiranog direktora, u ratu zarobio džip zločinca Mladića!

Snimatelj ‘Potkivanja Tegeltije’! Raskrinkao korumpiranog direktora, u ratu zarobio džip zločinca Mladića!

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše koji je pokrenuo medijsku i pavosudnu lavinu snimcima koje je tajno snimao na sastanku sa Milanom Tegeltijom, predsjendikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća i pripadnikom SIPA-e Markom Pandžom najavio je da će doći na proteste ispred Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koji se održavaju u srijedu.

On je prije četiri dana dao iskaz u Tužiteljstvu BiH koje je otvorilo predmet “Tegeltija” prisiljeno dokazima i žestokim reakcijama javnost, ali i domaćih i stranih faktora u Bosni i Hercegovini. Nakon toga nije davao izjave za medije. Kako je napisao na svom twiter nalogu, Alešević je od Tužiteljstva BiH zatražio da mu se dodijeli imunitet, pa je, kako je kazao “sada na njima da odluče”. Odluku o davanju imunutineta trebala bi donijeti Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH.

O Nerminu Aleševiću se zna istovremeno i dosta i nedovoljno. Poznato je da je vlasnik i direktor mješovite bosansko-austrijske firme “Airvent” koja proizvodi ventilacione sisteme koje u najvećoj mjeri izvozi na strana tržišta. Prostorije njegove firme već su 14 godina smještene u napuštenoj hali “Agrokomerca”. Taj je poslovni prostor on namjeravao kupiti, ali ga je u tome spriječio kriminal kojeg je počinila firma “Greupex” u vlasništvu političko-poslovnog dvojca Adnan Terzić i Amir Avdić koji su ovaj objekat uz pomoć lažne dokumentacije uknjžili kao svoje vlasništvo, a potom na osnovu njega podigli kredit od dva miliona maraka u “Bobar Banci”. Od tada traje Aleševićeva pravna bitka protiv korumpiranih poltičara, biznismena i pravosuđa, čiji je finale bio šokantni snimak koji je ovih dana procurio u javnost preko portla “Žurnal”.

Javnosti je ostalo nepoznato da se Nermin Alešević “specijalizirao” za dokazivanje korupcije: zahvaljujući njemu prije dvije godine je uhapšen Ermin Mujić, tadašnji direktor “Agrokomerca” u akciji kodnog naziva “Kapija”. Mujić, kojeg je nedugo prije toga na direktorsku dužnost imenovala Vlada Federacije BiH tražio je od Nermina Aleševića novac za određene usluge prilikom zakupa prostora velikokladuške firme. Alešević je ovu nemoralnu ponudu prijavio Tužiteljstvu Unsko-Sanskog Kantona, pa je u suradnji sa njim odnio Mujiću 25 hiljada KM, koje su prethodno obilježene. Sredinom novembra 2017., u trenutku kada je direktor “Agrokomerca” preuzeo novac od Aleševića pojavili su se policajci SIPA-e i uhapsili Ermina Mujića.

Nermin Alešević je kao jedva punoljetan mladić tokom agresije na našu zemlju pristupio Armiji Bosne i Hercegovine, njenoj elitnoj jedinici “Hamze”. Boreći se u sastavu ove jedinice ostao je među suborcima upamćen kao neustrašiv ratnik. Alešević se vidi na snimku koji prikazuju kako su pripadnici “Hamzi” zarobili terensko vozilo u kojem se prethodno vozio ratni zločinac Ratko Mladić u ljeto 1995.godine. Haški osuđenik Mladić, nakon šo je vidio da je upao u klopku, napustio vozilo u posljednji trenutak i tako izbjegao hapšenje.

Izvor: S.B.

Previous Vrijedni džemat Maurovići Visoko na vakufskoj zemlji proizvodi hranu
Next Osmanagići u Cazinu čuvaju autohtone sorte voća

You might also like

NAŠI DANI

Beograd: Uništen mural ratnom zločincu

U Njegoševoj ulici u Beogradu uništen je mural posvećen osuđeniku za genocid, Ratku Mladiću. Iza uništavanja murala, kako saznaje Nova.rs, stoji predstavnik SDPS-a Đorđo Žujović. Kako se vidi na slici,

NAŠI DANI

Angelina Jolie: Nikada nisam srela više hrabrijih, dostojanstvenijih i otpornijih žena od Majki Srebrenice

  Holivudska glumica Angelina Jolie, koja je više puta širom svijeta govorila o genocidu, te je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, ponovo se obratila povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u

NAŠI DANI

Mads Gilbert: Moj prijatelj, ljekar Hani i njegova porodica brutalno ubijeni u izraelskom napadu

Norveški ljekar Mads Gilbert objavio je da su njegov prijatelj, šef hitne službe bolnice Al-Shifa u Gazi i njegova porodica brutalno ubijeni u izraelskom napadu, javlja Anadolu. “Moj dobar prijatelj