Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uručio je ključeve novoizgrađene kuće Behiji Fejzić iz Gornje Tinje kod Srebrenika, supruzi poginulog borca Armije RBiH, koja je u januaru ove godine ostala bez svog doma.

Zbog kvara na elektro-instalacijama, u svega nekoliko minuta požar je zahvatio njenu kuću koja je izgorjela do temelja i iz koje ništa nije uspjela spasiti.

Mještani tog naselja, dijaspora, kao i Gradska uprava odmah su se organizovali i pružili nesebičnu pomoć u obnovi požarom uništenog objekta.

– Za sve nas, od građana do predstavnika institucija i lokalne zajednice, ovo je bio jedan ispit ljudskosti i ja koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su pomogli u ovoj akciji i na bilo koji način doprinijeli da Behija danas, sedam mjeseci nakon tragičnog događaja, ponovo ima krov nad glavom – istakao je gradonačelnik Omerović.

Behija je nakon požara boravila kod kćerke, potom kod komšinica Fehrije i Raze, a sada je konačno dobila ključeve svog novoizgrađenog doma.

– Zahvaljujem se mojim komšinicama koje su me primile u svoje domove. Lijepo mi je bilo kod njih ali ipak je insan najrahatniji u svojoj kući. Zahvaljujem se Šefketu Musići, Zijadu Čelikoviću, gradonačelniku Nihadu, Esi, mojim komšijama i svim dobrim ljudima koji su učestvovali u izgradnji mog doma – rekla je Fejzić. 

Previous Izvozi u 35 zemalja! Vratio se iz Holandije i pokrenuo proizvodnju bosanskog dizajnerskog namještaja
Next Izvoz krastavaca iz naše zemlje skoro duplo veći nego lani; Njemačka postala ustaljeno i tradicionalno tržište

You might also like

ŽIVOT

Sa Aladžom u Foču dolazi bolje vrijeme

Prvi namaz u zvanično otvorenoj Aladža džamiji klanjale su hiljade vjernika iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine kojima ni stotine pređenih kilometara nisu predstavljali problem. Sedamdestdvogodišnja Zulfija Kolić na otvaranje

NAŠI DANI

Borrell: Glorifikaciji ratnih zločinaca nema mjesta u EU

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrell upozorio je vlasti Bosne i Hercegovine da ako žele postati dio EU moraju poštovati

NAŠI DANI

U organizaciji bosanskog Merhameta: Održan iftar kod porušene džamije u Zemun Polju

Islamska zajednica Srbije i humanitarna organizacija Merhamet iz Bosne i Hercegovine organizovale su večeras iftar na ulici kod porušenog objekta IZ u Zemun Polju. Molitvi i ramazanskoj večeri (iftaru) prisustvovalo