Šta se dešava u KSBiH? Ostavke selektora Bosnića i predsjednika Teletovića

Šta se dešava u KSBiH? Ostavke selektora Bosnića i predsjednika Teletovića

Vijest da selektor naših košarkaša Vedran Bosnić podnosi ostavku iznenadila je mnoge. Ubrzo je stiglo još jedno, negativno, iznenađenje – ostavku je obznanio i predsjednik Saveza, Mirza Teletović.

-Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KSBIH.

U zivotu sam naucio da se sve situacije mogu rjesiti kada postoji volja i zelja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nadjete u situaciji da ne mozes biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donosenju odluka, onda je jedino logicno podnijeti ostavku.

Ponosan sam na svoj angazman u KSBiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljsamo uslove za sve nase selekcije, sto je na kraju rezultirali sjajnim rezultatima, ali doslo je vrijeme da se stvi “tacka na i”, jer kao covjek, prije svega, a tek onda sportista, ne zelim biti dio necega gdje se obecano ne moze ili ne zeli ispuniti – istakao je Teletović.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić: Bila je nevjerovatna privilegija služiti našoj zemlji

Bosnić je odluku o ostavci saopćio u izjavi za AA iz belgijskog Monsa.

“Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić i dodao:

“Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja”.

Služiti svojoj zemlji na mjestu selektora reprezentacije Bosnić je ocijenio privilegijom.

“Bila je nevjerovatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u buducnosti”, poručio je Bosnić.

Vedran Bosnić je selektor košarkaša Bosne i Hercegovine postao 2018. godine.

– Posljednjih godina naše košarkaške selekcije bilježe dobre rezultate, što se ne može reči za neke druge nacionalne selekcije naše države, tako da su ove vijesti uznemirile ljubitelje sporta i navijače reprezentacija Bosne i Hercegovine. Košarku, za razliku od fudbala ili rukometa, vodila su poznata imena ovog sporta.

(MiruhBosne)

Previous Đapo: Izdvajamo dva miliona KM građanima za vaučere i putovanja
Next Srednjobosanski kanton bilježi rast broja turista

You might also like

NAŠI DANI

Sestra Anica i Đejlan su slika bolje Bosne i Hercegovine

Iz Visokog danas stiže pozitivna priča, i to visočkog Crvenog krsta u kojem je bila organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Časna sestra Anica je profesorica u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko,

NAŠI DANI

Bajrović: Bakir nije izdao! Ajkhorst je pukovnik Karemans politike EU prema nama

Reuf Bajrović, potpredsjednik US-Europe Alliance te bivši federalni ministar, prokomentarisao je na Twitteru dešavanja u vezi neuspješnih razgovora o promjeni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. –Bakir nije izdao. Ovi koji

NAŠI DANI

Mostar: Neretvanska deklaracija o bosanskom jeziku

Prethodne sedmice je u Mostaru u okviru ovogodišnjih Susreta bosnista predstavljena Neretvanska deklaracija o bosanskom jeziku. Susrete organiziraju Bosanska lingvistička akademija iz Stoca i Matični odbor BZK “Preporod” s više