Stigao Sinovac: Dopremljeno 30.000 vakcina iz Turske

Stigao Sinovac: Dopremljeno 30.000 vakcina iz Turske

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u nedjelju su bolničkim avionom dopremljene vakcine protiv COVID-19 koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska, javlja AA.

Avion, koji je trebao poletjeti iz Turske sinoć, ali je let otkazan iz tehničkih razloga, jutros je u Sarajevo dopremio 30.000 doza vakcine proizvođača Sinovac.

Ovim je realizirana donacija koju je najavio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom nedavne posjede članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine toj zemlji.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH prethodno je saopćeno da će vakcine nakon carinskih procedura biti upućene u centralno skladište u Mostaru. O raspodjeli će odlučiti Vijeće ministara BiH, nakon čega će biti dostavljene krajnjim korisnicima.

Ranije je rečeno da se radi o vakcini kineskog proizvođača Sinovac. Vakcina se također koristi u Turskoj.

(MiruhBosne/Agencije)

Previous Novi remi naših fudbalera: Bez golova u Zenici sa Kostarikom
Next Helsinški odbor: Ako se SAD, EU i NATO ne vrate na Balkan, Srbija će ga trajno destabilizovati

You might also like

NAŠI DANI

Krenuo na Visočicu bez opreme, spasili ga gorski spašavatelji

Gorski spašavatelji GSS Ilidža danas su na Visočici zatekli “planinara” koji je, u nemogućnosti kretanja po visokom snijegu koji je neprekidno padao, potražio zaklon pod stijenom. Na sebi je od

NAŠI DANI

Obilježene 23 godine od ubistva Hakije Turajlića

Članovi porodice, rodbina, predstavnici kompanije Energoinvest, kao i predstavnici državnih i federalnih te općinskih struktura vlasti danas su polaganjem cvijeća na mezar bivšeg rukovodioca Energoinvesta i prvog ratnog potpredsjednika Vlade

NAŠI DANI

Sva tri člana državnog Predsjedništva dala saglasnost da OSBiH dignu helikoptere

Veliki požar izbio je u poslijepodnevnim satima na području Boračkog jezera. Vatrogasci se bore da se vatrena stihija ne približi kućama, a gašenje otežavaju nepristupačan teren, vjetar i visoke temperature.