Štitkovac postavio najbolji rezultat sezone u svijetu

Štitkovac postavio najbolji rezultat sezone u svijetu

Najbolji mladi bosanskohercegovački atletičar, jučer je nastupio u 4. Dalmatinske lige u konkurenciji mlađih juniora. Takmičio se u dvije discipline, bacanje kugle i bacanje diska, i u obje je popravio lične i državne rekorde.

Kuglu od 5 kg je bacio 20,62 metra i zasjeo je na vrh ljestvice najboljih ovosezonskih bacača kugle do 18 godina. Iza njega je Arttu Korkesalo iz Finse sa hicem od 20,52 metra.

Ubjedljivu pobjedu je ostvario u bacanju diska i ostvarenom rezultatom je dodatno popravio lični i državni rekord. U konkurenciji dva takmičara iz Katra, disk je bacio 60,71 metar.

Njegovom formom zadovoljan je i njegov trener Mensur Vrcić: „Ovaj rezultat u bacanju kugle je izuzetno vrijedan jer sa njim zauzima prvo mjesto na IAAF tablicma u 2017. godini.  Disk je bacio 60.71 metar, što je takođe državni rekord koji je i prije on držao sa 58.92m, sa diskom 1.5kg u konkurenciji takmičara do 18 godina.

S obzirom da se bliži Nairobi i Svjetsko prvenstvo, posebno sam zadovoljan podizanjem forme u pravo vrijeme. Imamo još 16 dana da posložimo neke tehnčke detalje, posebno na disku gdje Nermin ima još puno rezerve.“

Rezultat Štitkovca u bacanju diska je sedmi u svijetu u ovoj godini.

S obzirom na rezultate i formu, ne trebamo se iznenaditi i medaljama na ovom velikom takmičenju koje se održava u Keniji od 12. do 16. jula.

Previous Marš mira: Iz Drežnice krenuli pješice ka Srebrenici
Next Enver Hamzić, gazda na svojoj zemlji: Vozi moderan džip terenac; ima 120 koza, voćnjak sa 1300 stabala šljive i jabuke

You might also like

SPORT

Lejla Njemčević nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla Njemčević je nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Ornansu, Francuska. Pobjedu je odnijela domaća takmičarka Estelle Morel iz Francuske

SPORT

Mesud Selimović svjetski prvak u kickboxingu!

Bosanskohercegovački kick boxer i pripradnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mesud Selimović proteklih nekoliko mjeseci intezivno se spremao se za borbu za prvaka svijeta WKU organizacije. Mesud Selimović je postao

SPORT

Barbarez nakon debija: Definitivno je bilo dobrih stvari koje će nam poslužiti

Svoj debi na klupi „Zmajeva“ imao je i selektor Sergej Barbarez, koji je u konačnici bio zadovoljan izdanjem svojih igrača uprkos porazu. “Ponosan sam na ono što sam večeras vidio.