Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

Svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH

SARAJEVO: U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ odžana je svečana ceremonija povodom obilježavanja 1. jula Dana policije FBiH.

Ceremonija je obilježena postrojavanjem policijskih ešalona, taktičko-pokaznim vježbama, te predajom raporta Aljoši Čampari, federalnom ministru unutrašnjih poslova.

Minutom šutnje odata je počast stradalim policajcima, nakon čega su uslijedila obraćanja zvanica.

Na svečanosti su uručene i prigodne nagrade:
Policijska medalja za hrabrost posthumno je dodijeljena Mahiru Begiću, ubijenom pripadniku FUP-a, a zlatna policijska značka je dodijeljena Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.
Povodom Dana policije u FBiH zahvalnica za uspješnu saradnju uručena je i Općini Novi Grad Sarajevo i načelniku Semiru Efendiću.

-Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je danas da se u Republici Srpskoj odustalo do formiranja rezervnog sastava policije pod pritiskom javnosti i međunarodne zajednice.

Previous Niče prva plantaža kestena u USK
Next IT inženjer nakon odlaska u Njemačku i pola godine rada, vratio se u Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Austrija: Desničari pokušavaju spriječiti imenovanje Alme Zadić

Austrijski desničari žele spriječiti Almu Zadić da postane ministarka pravosuđa. FPÖ od saveznog predsjednika Alexandera Van der Bellena traži da ne prihvati njenu zakletvu, piše DW. Svaki otpor u Kongresnoj

NAŠI DANI

Novalić: Ništa ne krijemo, želimo potpunu transparentnost za svaku potrošenu marku

Vlada Federacije BiH je 20. marta dala saglasnost Federalnom štabu civilne zaštite da nabavi svu potrebnu opremu za borbu protiv pandemije. Ta odluka se ne odnosi samo na respiratore, nego

NAŠI DANI

Najveći problem je”specijalni rat” koji protiv Bosne i Hercegovine vode centri političkih moći

Stručnjak za sigurnost Jasmin Ahić kazao je za N1 kako organizovani kriminal nije najveći problem Bosne i Hercegovine već “specijalni rat” koji protiv Bosne i Hercegovine vode centri političkih moći.