Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

 

Svi hotelski kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bili su popunjeni tokom proteklih praznika, ali i u danima prije njih, a Sarajevo je privuklo desetine hiljada turista iz Evrope, regije Balkana i sa Bliskog istoka – istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnim ljudima najvećih hotela u Sarajevu.

Očekuje se da će zvanični podaci potvrditi da je 2018. godina bila turistički najuspješnija u pogledu broja turista i noćenja.

Gradonačelnik je organizirao sastanak sa nekim od ključnih ljudi zaslužnih za razvoj turizma i hotelijerstva u Sarajevu, kako bi razmotrili rezultate i efekte promocije glavnog grada u najpoželjniju novogodišnju destinaciju u regiji. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja ponude, širenja smještajnih kapaciteta i ulozi Grada Sarajeva u stvaranju povoljnijih uvjeta za snažnije ekonomske efekte i razvoj.

Gosti su konstatirali da su brojne aktivnosti koje Grad poduzima pozitivno doprinijele njihovom poslovanju i turističkom rastu u Bosni i Hercegovini.

Naveli su kako očekuju snažniji angažman i viših nivoa vlasti u budućnosti, te potvrdili da su spremni intenzivirati saradnju sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine. To se posebno odnosi na predstojeće velike događaje u Sarajevu kao što je Evropski olimpijski festival mladih EYOF početkom idućeg mjeseca.

Prilog TVSA o novootvorenom hotelu Ibis styles:

U posljednjih nekoliko godina Sarajevo i njegova okolica postalo je bogatije za nekoliko vrhunskih hotela koji posluju u okviru poznatih svjetskih grupacija. Jedan od njih je i Ibis styles Sarajevo. Osim što je zanimljivog eksterijera i interijera ovaj hotel vrijedno je spomenuti i sa finansijskog aspekta, naime riječ je o investiciji od 30 miliona maraka.

Gepostet von Televizija Sarajevo – tvsa.ba am Freitag, 4. Januar 2019

Previous ‘Pokreni svoj posao u Kaknju’ šansa za mlade (Video)
Next Na Jahorini hiljade skijaša, turista, ljubitelja prirode

You might also like

TURIZAM

Kome i zašto smetaju Arapi u Bosni i Hercegovini

Dok zemlje regije i Evrope redovnim prezentacijama na sajmovima turizma nastoje privući bogate goste iz zemlja Zaljeva, javnost Bosne i Hercegovine zatrpana je lavinom negativnih i ksenofobičnih komentara na njihov

Ekonomija/Biznis

Žetva pšenice u Semberiji: Cijena dobra, godina rodna

Na semberskim njivama pali su prvi otkosi pšenice, tako da je sjetva počela i prije uobičajenog roka. Očekuje se prosječno rodna godina. Prve analize pokazuju da je kvalitet zrna dobar,

MADE IN BOSNIA-387

U ‘Igmanu’ puštena u rad nova linija za proizvodnju pištoljske municije

  Kompanija Igman iz Konjica danas je pustila u rad novi pogon za proizvodnju pištoljske municije. Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je nakon obilaska da je novi pogon rezultat politike