Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

 

Ceremonjm svečanog zatvranja u kojoj su učestvovale velike svjetske muzičke zvijezde, u Abu Dabiju su završene Svjetske igre Specijalne Olimpijade.

Domaćini jedne od najuspješnijih i najbolje organizovanih specijalnih olimpijada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima  najavili su je osnivanje novih fondacija čiji cilj će biti promocija sporta namijenjenog osobama s invaliditetom.

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine ove će igre pamtiti kao jedne od najuspješnijih na kojima su nastupali. Ukupno su osvojili 10 medalja u četiri sporta.

Tokom igara veliku podršku i pomoć bosanskohercegovački sportisti na igrama u UAE imali su od ambasadora Šerifa Mujkanovića i osoblja ambasade u Abu Dabiju, saopćeno je iz Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine.

Pored ostalih, ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u inkluzivnom fudbalu osvojila je zlatnu medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade.

Previous Ćevabdžinica „Hari“ napravila najveću i najautentičniju porciju ćevapa (VIDEO)
Next Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

You might also like

SPORT

Trinaestogodišnji Sarajlija prvak Evrope u bilijaru

Trinaestogodišnji Sanjin Pehlivanović iz Sarajeva prošle sedmice na Evropskom prvenstvu u bilijaru u Austriji postao je prvak Starog kontinenta za igrače do 17 godine u igri koja se u svijetu

SPORT

Miralem Pjanić digao Tursku na noge – pojačao fudbalskog šampiona Bešiktaš

Bosanski fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić narednu sezonu igrat će u prvaku Turske – Bešiktašu. On je večeras avionom došao u Istanbul, da bi se potom uputio na ljekarski pregled. Naš

SPORT

Košarkaški reprezentativac Sani Čampara potpisao za tuzlansku Slobodu

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s bh. prvoligašem – Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle. Čampara je za tuzlanski tim potpisao jednogodišnji ugovor, a kako