Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

Svjetske igre Specijalne Olimpijade: Bosna i Hercegovina osvojila 10 medalja

 

Ceremonjm svečanog zatvranja u kojoj su učestvovale velike svjetske muzičke zvijezde, u Abu Dabiju su završene Svjetske igre Specijalne Olimpijade.

Domaćini jedne od najuspješnijih i najbolje organizovanih specijalnih olimpijada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima  najavili su je osnivanje novih fondacija čiji cilj će biti promocija sporta namijenjenog osobama s invaliditetom.

Sportisti Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine ove će igre pamtiti kao jedne od najuspješnijih na kojima su nastupali. Ukupno su osvojili 10 medalja u četiri sporta.

Tokom igara veliku podršku i pomoć bosanskohercegovački sportisti na igrama u UAE imali su od ambasadora Šerifa Mujkanovića i osoblja ambasade u Abu Dabiju, saopćeno je iz Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine.

Pored ostalih, ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u inkluzivnom fudbalu osvojila je zlatnu medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade.

Previous Ćevabdžinica „Hari“ napravila najveću i najautentičniju porciju ćevapa (VIDEO)
Next Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

You might also like

RIJEČ-

Saračević: Kada sam nosio zastavu na otvorenju igara u Barceloni bio sam najsretniji čovjek na svijetu

Prije tačno 24 godine, 25. jula 1992. godine sportisti iz Bosne i Hercegovine prvi put su se pojavili na Olimpijskim igrama. Bilo je to u Barceloni na ljetnoj Olimpijadi, a

SPORT

Uz čestitke Lani Pudar na novom uspjehu, premijer Novalić pozvao na što bržu izgradnju bazena u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je novi veliki uspjeh najboljoj bh. plivačici, šesnaestogodišnjoj Lani Pudar, koja je danas u finalu utrke na 200 metara delfin na Svjetskom

SPORT

Sjajan povratak Zmajeva za plasman u finale Kirin kupa!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon zaostatka od dva gola uspjela se vratiti i izjednačiti na 2:2, a zatim nakon penala izbaciti Dansku i plasirati se u finale Kirin Kupa. Danci