SZO: Možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa

SZO: Možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/WHO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su oboljele desetine miliona ljudi.

“Nemamo konačno rješenje za virus u ovom trenutku, a možda ga nikada ni ne bude”, upozorio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, prenio je Reuters.

Majke treba da doje i kad imaju kovid-19

Majke bi trebalo da doje svoje bebe čak i ako imaju kovid-19, rekao je danas direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanam Gebrejezus, pošto koristi nadmašuju rizik od infekcije.

“SZO preporučuje da se majke kod kojih se sumnja na bolest ili je potvrđen kovid-19 ohrabre isto kao i sve druge majke da započnu ili nastave da doje”, rekao je Tedros na konferenciji za novinare.

SZO saopštila je u nedelju da je u posljednja 24 sata potvrđeno rekordnih 262.929 slučajeva korona virusa širom svijeta, čime je ukupan broj zaraženih premašio 17,66 miliona.

Broj preminulih porastao je za 5.851, dodaje SZO.

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđeno je 165 novih slučajeva COVID-19 što je manje u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 188, pokazuju entitetski podaci objavljeni u ponedjeljak.

Izvor: Agencije

Previous Vodenica kod Hadžića: Budućnost je u zdravoj hrani (Video)
Next Osmanagić: Ljudi u Bosni prisutni već 38.000 godina; do prije 12.000 g. nije bilo Njemačke, Francuske, VB

You might also like

NAŠI DANI

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o Srebrenici; Komitet za Auschwitz podržao zabranu negiranja genocida

Menachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, je u potpunosti odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene izraelskim akademikom Gideonom Greifom, nazivajući sadržaj izvještaja “sramotnim.” Komisija je, kako kaze Rosensaft,

NAŠI DANI

U Zetri se okupilo oko 20.000 Turaka iz zemalja Evrope

  Oko 20.000 Turaka iz zemalja Evrope okupilo se ispred i u dvorani ”Juan Antonio Samaranch – Zetra” u Sarajevu gdje čekaju dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana… Oko 20.000

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Kozarcu obilježena godišnjica progona Bošnjaka

Kozarčani su jučer tradicionalnom mirnom šetnjom od centra Kozarca do Šehidskog mezarja u Kamičanima podsjetili na zločine nad nesrpskim stanovništvom ovog kraja koji su se dogodili prije 25. godina. Tokom