SZO: Možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa

SZO: Možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/WHO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su oboljele desetine miliona ljudi.

“Nemamo konačno rješenje za virus u ovom trenutku, a možda ga nikada ni ne bude”, upozorio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, prenio je Reuters.

Majke treba da doje i kad imaju kovid-19

Majke bi trebalo da doje svoje bebe čak i ako imaju kovid-19, rekao je danas direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanam Gebrejezus, pošto koristi nadmašuju rizik od infekcije.

“SZO preporučuje da se majke kod kojih se sumnja na bolest ili je potvrđen kovid-19 ohrabre isto kao i sve druge majke da započnu ili nastave da doje”, rekao je Tedros na konferenciji za novinare.

SZO saopštila je u nedelju da je u posljednja 24 sata potvrđeno rekordnih 262.929 slučajeva korona virusa širom svijeta, čime je ukupan broj zaraženih premašio 17,66 miliona.

Broj preminulih porastao je za 5.851, dodaje SZO.

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđeno je 165 novih slučajeva COVID-19 što je manje u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 188, pokazuju entitetski podaci objavljeni u ponedjeljak.

Izvor: Agencije

Previous Vodenica kod Hadžića: Budućnost je u zdravoj hrani (Video)
Next Osmanagić: Ljudi u Bosni prisutni već 38.000 godina; do prije 12.000 g. nije bilo Njemačke, Francuske, VB

You might also like

NAŠI DANI

Humanitarni broj 17023 za pomoć stanovništvu Slovenije. Civilna zaštita spremna uputiti pomoć

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) odobrilo je novčanu pomoć Crvenom krstu Slovenije, a u cilju podrške u humanitarnim aktivnostima koje Crveni krst Slovenije realizuje povodom poplava koje

NAŠI DANI

Vanjskopolitički analitičar: Tragedija izraelskih i palestinskih civila ne stavljaju se na istu razinu… Palestinci su sada osuđeni na ulogu negativca

Ne postoji mogućnost da bilo ko sad priskoči Palestincima u pomoć, smatra Mirko Dautović, vanjskopolitički analitičar. “Sprema se ogromna kopnena ofanziva na Gazu, čiji je cilj uništenje Hamasa i kraj

NAŠI DANI

Izrael bombarduje izgladnjele Palestince na jugu Gaze

Glad se pogoršava širom opkoljene enklave, a Ujedinjene nacije kažu da polovina stanovništva Gaze gladuje. Izraelski tenkovi i borbeni avioni izvode nove napade na izgladnjele Palestince u južnoj Gazi, dok