Tarčin Forest Resort – planinska wellness oaza nedaleko od glavnog grada

Tarčin Forest Resort – planinska wellness oaza nedaleko od glavnog grada

 

MGallery by Sofitel, luksuzni brand vodeće svjetske grupcije AccorHotels, obilježio je prvu godišnjicu uspješnog poslovanja u Tarčin Forest Resortu. Gosti koji su na dan godišnjice boravili u hotelu dobili su poklon iznenađenja, a zabava za članove tima je krunisana vatrometom koji je osvijetlio nebo iznad Tarčina.

Mjesto na kojem je do prošle godine postojala samo neprohodna borova šuma, investicijom od 30 miliona KM pretvoreno je u ekskluzivnu planinsku wellness oazu sa 55 hotelskih soba, 20 vila za iznajmljivanje i prodaju te vanjskim kapacitetima za rekreaciju i sport na otvorenom. U međuvremenu je resort postao omiljena destinacija za zdrave i aktivne porodične odmore u prirodi, ali i centar kongresnog turizma za kompanije iz zemlje i inostranstva.

“U 2018. godini smo u našem hotelu i vilama ugostili preko 100.000 gostiju iz 40 zemalja svijeta, a preko 50 domaćih i stranih kompanija je kod nas organiziralo korporativne događaje. Posebno nas raduje da smo sa većim brojem renomiranih kompanija iz Bosne i Hercegovine uspostavili kontinuiranu saradnju – osim što je to generisalo značajan udio prihoda i doprinijelo uspješnom ostvarenju naših finansijskih ciljeva u ovoj godini, vjerujemo da smo dali poticaj razvoju kongresnog turizma u sarajevskoj regiji“, kazao je Edin Bajramović, generalni menadžer Tarčin Forest Resort and Spa – MGallery by Sofitel.

Uspješno poslovanje ovog međunarodnog hotelskog branda u Tarčinu je jedan od dokaza da se turistički potencijali Bosne i Hercegovine ne moraju koncentrisati samo na tradicionalne sezone godišnjih odmora, ali ni na popularne gradske ili ski centre. Prema riječima Bajramovića, za to je, osim vrhunskog kvaliteta hotelske usluge, neophodno ponuditi dobro osmišljene programe i sadržaje tokom čitave godine koji su atraktivni za sve ciljne grupe – od pojedinaca i parova, do porodica sa djecom i korporativnih grupa.

Upravo takva je i aktuelna ponuda Tarčin Forest Resorta: Novogodišnji porodični paket nudi mogućnost roditeljima sa djecom da proslave Novu Godinu i provedu tri dana sadržajnog, aktivnog i zdravog boravka u planinskoj oazi. Paket uključuje niz organizovanih sadržaja za porodičnu zabavu poput planinarenja,  sportskih takmičenja i boravka na bazenu, ali i profesionalne animacije i programe za mališane kako bi roditelji mogli posvetiti vrijeme sebi u Spa tretmanima ili rekreaciji.

 

(business-magazine.ba/MiruhBosne)

 

Previous Podrška poslovnim idejama - 14 mladih dobilo po 10 hiljada eura za svoje biznise
Next Euro Metali i Euro Roal grade najveći i najsavremeniji Steel Centar u Bosni i Hercegovini

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski med našao svoje mjesto na domaćem tržištu

  Pčelarstvom se u Bosni i Hercegovini bavi između 8.000 i 10.000 osoba, a proizvodnja meda u 2017. godini je iznosila 2.634 tone s ukupno 405.000 košnica. Ovi podaci dovode

TURIZAM

Fotoreportaža: Island, zemlja vatre i leda

Island je zemlja gejzira i termalnih izvora, ali i poznata kao “zemlja vatre i leda”, piše Anadolu Agency (AA). Jedna je od deset najbogatijih zemalja na svijetu u kojoj se

MADE IN BOSNIA-387

Najprofitabilnija godina za ilijašku Željezaru

Za Željezaru d.d. Ilijaš poslovna 2022. godina bit će najbolja u historiji kompanije, već na osnovu polugodišnjeg presjeka, jer su u tom periodu ostvarili ekspanziju i rekordan izvoz na tržište