Tešanj: Jezero ”Jelen” idealno mjesto za nezaboravan odmor

Tešanj: Jezero ”Jelen” idealno mjesto za nezaboravan odmor

 

Prirodni rezervat divljine „Jezero Jelen“ nalazi se u Jelah polju i idealno mjesto je za porodični izlet i piknik.

Duž jezera je uređena staza dužine od oko 3 km.  Stoga smo odlučili pretražiti što se nudi za sve one koji savršen odmor zamišljaju u drvenoj kućici, ali možda u nešto luksuznijoj varijanti.

Ljubitelji prirode mogu  uživati u čistom zraku, opuštenoj porodicnoj atmosferi  te hrani pripremljenoj u skladu sa sezonom. Jezero Jelen nudi različite vrste smještaja. Od luksuznih i porodicnih soba do razlicitih tipova kampa. Sobe imaju prekrasne terase koje su okrenute prema jezeru, tako da možete uživati u pogledu, posebno pri izlasku i zalasku sunca.

Uz stručno vodstvo trenera , možete saznati sve o konjima, naučiti jahati i krenuti u nezaboravnu pustolovinu  stazama u okolici. Jezero Jelen Vam nudi  i terapiju antistresa a to je adrenalin park, paintball, kampiranje, ribolov, te  zip line koji nudi vožnju cijelom dužinom jezera sa posebnim panoramski užitkom.

Posjetioci ovog lokaliteta mogu uživati i u “mini Zoo vrtu”, u kojem se mogu vidjeti: nojevi, paunovi, fazani, tetrijebi, papige, srndaći, košute, jeleni i druge životinje. Uz jezero se nalazi i restoran, kao i park za djecu, ali i brojne klupe na kojima zasigurno možete uživati i u romantičnom pogledu.

Također, kompleks jezera možete obići i biciklom. Četverotočkaša možete iznajmiti na jezeru i zabaviti se s prijateljima.

Izvor
Previous Bosanski Euro-Asfalt u Hrvatskoj potpisao ugovor vrijedan 220 miliona kuna
Next Jedan od simbola glavnoga grada - 122 godine sarajevske Vijećnice

You might also like

TURIZAM

Vlašić postaje centar sportskog turizma

Da naša zemlja obiluje turističkim potencijalima i destinacijama koje nude sadržaje iz različitih oblasti, ovog je ljeta pokazao Vlašić, koji postaje centar sportskog turizma i baza za pripreme domaćih, ali

BH RAZGLEDNICA

Goražde: Na Hranjenu posađeno 1.000 sadnica bijelog bora

Grad Goražde u saradnji sa JP ”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o. Goražde pridružio se Inicijativi za zeleniju i održivu budućnost (Go Green Initiaitive), kojom se želi ukazati na važnost očuvanja životne sredine

BH RAZGLEDNICA

Priča bosanskog doktora koji se iz Njemačke vratio u domovinu (VIDEO)

‘Ko će popraviti Bosnu i Hercegovinu…? Neće doći Kanađani pa da nam izgrade Bosnu.’ -Evo ti svo bogatstvo ovoga svijeta samo da ja vidim onaj svoj perivoj gdje sam rođen