The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

 

Zloglasni Putinovi Noćni vukovi su boravili u  Bosni i Hercegovni, a Bosna je grohotom nasmijala, piše danas ugledni američki list The New York Times, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK. List je posvetio opširan tekst dolasku bajkerske grupe u BiH koji je najavljen kao svojevrsni pokazatelj rastućeg ruskog utjecaja.

No, NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u manji entitet kombijima.

  • Vrijeme su uglavnom proveli obilazeći crkve i pijući sa lokalnim usijanim glavama, u manjem bh. etitetu, koji bi htio da bude država – naveo je američki list.

Između ostalog, navode i izjavu Srđana Puhala koji je rekao da „izgledaju patetično, čak i ja sam viši od njih“. Puhalo se slikao sa bajkerima u Banja Luci koju američki list opisuje kao „najentuzijastičniji proruski grad izvan Rusije“. Ističu kako predsjednik RS Milorad Dodik koji je primio predstavnike bajkera, nedavno nabavio puške za policiju, te insistira da ne želi nasilje i da želi da se RS odvoji mirno od Bosne i uključi u EU.

  • Šanse za to su ravne nuli, možda i zbog toga što RS polaže pravo na teritoriju, kao što je Brčko, koja im ne pripada i zato što ima naviku da kleveće Bošnjake kao fanatike – piše američki list.
Previous Ploča sa imenom Rame Bibera na stanici Trebevićke žičare
Next Prvi put od nezavisnosti: Bosna i Hercegovina u suficitu s Njemačkom!

You might also like

NAŠI DANI

Mališani iz OŠ “Džemaludin Čaušević” obilježili Dan nezavisnosti BiH: Djeca se od malena uče da vole domovinu

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine učenici Osnovne škole „Džemaludin Čaušević“ od prvog do trećeg razreda, u pratnji svojih učiteljica, položili su cvijeće na Centralno spomen

NAŠI DANI

Sarajevski gimnazijalci zlatni na STEM Grand Final Olimpijadi u Frankfurtu

Veliki uspjeh sarajevskih učenika potvrda je da u Bosni i Hercegovini odrastaju izuzetno pametni i talentovani mladi ljudi. “Nakon rada koji je trajao gotovo cijelu školsku godinu, zatim kvalifikacija i

NAŠI DANI

SARAJEVO: PREDSTAVLJENA REZOLUCIJA KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA

Kongres Bošnjaka svijeta, povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, danas je predstavio Rezoluciju koja ima za cilj što hitnije promjene “nametnutih rješenja definiranih ovim sporazumom” i podršku izlasku