The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

 

Zloglasni Putinovi Noćni vukovi su boravili u  Bosni i Hercegovni, a Bosna je grohotom nasmijala, piše danas ugledni američki list The New York Times, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK. List je posvetio opširan tekst dolasku bajkerske grupe u BiH koji je najavljen kao svojevrsni pokazatelj rastućeg ruskog utjecaja.

No, NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u manji entitet kombijima.

  • Vrijeme su uglavnom proveli obilazeći crkve i pijući sa lokalnim usijanim glavama, u manjem bh. etitetu, koji bi htio da bude država – naveo je američki list.

Između ostalog, navode i izjavu Srđana Puhala koji je rekao da „izgledaju patetično, čak i ja sam viši od njih“. Puhalo se slikao sa bajkerima u Banja Luci koju američki list opisuje kao „najentuzijastičniji proruski grad izvan Rusije“. Ističu kako predsjednik RS Milorad Dodik koji je primio predstavnike bajkera, nedavno nabavio puške za policiju, te insistira da ne želi nasilje i da želi da se RS odvoji mirno od Bosne i uključi u EU.

  • Šanse za to su ravne nuli, možda i zbog toga što RS polaže pravo na teritoriju, kao što je Brčko, koja im ne pripada i zato što ima naviku da kleveće Bošnjake kao fanatike – piše američki list.
Previous Ploča sa imenom Rame Bibera na stanici Trebevićke žičare
Next Prvi put od nezavisnosti: Bosna i Hercegovina u suficitu s Njemačkom!

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović: Svi će naučiti da poštuju Bosnu i Hercegovinu, ma kako dugo to učenje trajalo

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da će se mijenjati unutar sebe, dati dodatnu šansu mladim, obrazovanim i elokventnim kadrovima, javlja AA. “Godina 2020.

NAŠI LJUDI

Gigović: U Švedskoj je fobija od islama prerasla u islamomržnju

U svim većim švedskim gradovima danas su na ulice u velikom broju izašli muslimani koji mirnim demonstracijama želu da ukažu na porast mržnje prema islamu, koja se u posljednjih 10

NAŠI DANI

Poruke iz UK parlamenta: Ne možemo sramno nedjelovati kao što je bilo prije 26 godina

U Domu lordova UK (Gornji dom parlamenta UK), govorilo se o našoj državi… Lord Bourne: “Suočavamo se s ozbiljnom prijetnjom sprskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pokušava da napravi