The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

 

Zloglasni Putinovi Noćni vukovi su boravili u  Bosni i Hercegovni, a Bosna je grohotom nasmijala, piše danas ugledni američki list The New York Times, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK. List je posvetio opširan tekst dolasku bajkerske grupe u BiH koji je najavljen kao svojevrsni pokazatelj rastućeg ruskog utjecaja.

No, NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u manji entitet kombijima.

  • Vrijeme su uglavnom proveli obilazeći crkve i pijući sa lokalnim usijanim glavama, u manjem bh. etitetu, koji bi htio da bude država – naveo je američki list.

Između ostalog, navode i izjavu Srđana Puhala koji je rekao da „izgledaju patetično, čak i ja sam viši od njih“. Puhalo se slikao sa bajkerima u Banja Luci koju američki list opisuje kao „najentuzijastičniji proruski grad izvan Rusije“. Ističu kako predsjednik RS Milorad Dodik koji je primio predstavnike bajkera, nedavno nabavio puške za policiju, te insistira da ne želi nasilje i da želi da se RS odvoji mirno od Bosne i uključi u EU.

  • Šanse za to su ravne nuli, možda i zbog toga što RS polaže pravo na teritoriju, kao što je Brčko, koja im ne pripada i zato što ima naviku da kleveće Bošnjake kao fanatike – piše američki list.
Previous Ploča sa imenom Rame Bibera na stanici Trebevićke žičare
Next Prvi put od nezavisnosti: Bosna i Hercegovina u suficitu s Njemačkom!

You might also like

NAŠI DANI

Promjenama kantonalnih zakonodavstava uzvratiti vlastima RS-a koje progone čak i imame zbog hutbi

Udruženje novinara i medijskih radnika „Nino Ćatić“ iznenađeno je letargičnim odnosom prema objavljenoj činjenici da je Okružni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu koju je podiglo Republičko javno tužilaštvo RS protiv

NAŠI DANI

Terzo: Aprilske boračke naknade uvećane u skladu s izmjenama Zakona

 Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, u četvrtak na sjednici u Mostaru, donijela četiri odluke koje se odnose na

NAŠI DANI

Komšić: Paralelna predstavništva su nastavak podrivanja Bosne i Hercegovine od strane zvaničnog Zagreba

  Povodom najave otvaranja paralelnih diplomatskih predstavništava Bosne i Hercegovine oglasio se predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić. “Najavom otvaranja paralelnih diplomatskih predstavništava, i to predstavništava kantona za koje misli da