Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Ime jednog indonežanskog novinara zainteresovalo je našu javnost posljednjih dana. Tako je Tito Bosnia postao, da kažemo zasluženo, popularan u zemlji po kojoj je dobio ime. Kada je saznao za interes nekih bosanskih medija, ovaj mladi novinar se oglasio i pojasnio kako je dobio ime i šta isto predstavlja za njega i njegovog oca, koji mu ga je i nadjenuo.

-Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana moje ime je bilo viralano i zastupljeno u medijima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

Prije svega, želeo bih da potvrdim da je moje ime originalno i da je potvrđeno u mom rodnom listu.

-Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača i prvog predsjednika Indonezije, Sukarna.

Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je doživjela rat u Jugoslaviji, zemlji koju je Tito nekada služio kao premijer, a potom i predsjednik.

Očeva najveća nada je da će Bosna i Hercegovina uvijek stremiti ostvarivanju svog razvoja.

To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju u proteklih nekoliko dana o mom imenu, pojasnio je ovaj Indonežanin.

-Puno vam hvala, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine – napisao je Tito Bosnia na Twitteru.

Previous Godišnje izvezemo 79 000 tona mliječnih proizvoda - 22 000 tona više nego što uvezemo
Next Niče prva plantaža kestena u USK

You might also like

NAŠI DANI

„Tunel D-B“ godišnje posjeti 130.000 posjetilaca

  U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Fonda memorijala KS, danas je ozvaničen početak Dana otvorenih vrata Spomeničkog kompleksa „Tunel D-B“, u okviru manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“.

NAŠI DANI

Oni koji su izvršili agresiju na BiH nisu odustali od svojih ciljeva i nastoje da ih ostvare političkim sredstvima

Strateški cilj agresora bio je teritorijalna podjela Bosne i Hercegovine i nestanak muslimana Bošnjaka kao njenog relativnog političkog subjekta, kazao je akademik Omer Ibrahimagić, koji je bio jedan od učesnika Akademske besjede “Gdje

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena 29. godišnjica početka raspuštanja logora Manjača: Istina se ne može sakriti

Na lokaciji logora Manjača kod Banjaluke, danas je obilježena 29. godišnjica početka raspuštanja logora Manjača. Obilježavanje su organizovali Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, Regionalni savez logoraša regije Banjaluka, Savez