Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Ime jednog indonežanskog novinara zainteresovalo je našu javnost posljednjih dana. Tako je Tito Bosnia postao, da kažemo zasluženo, popularan u zemlji po kojoj je dobio ime. Kada je saznao za interes nekih bosanskih medija, ovaj mladi novinar se oglasio i pojasnio kako je dobio ime i šta isto predstavlja za njega i njegovog oca, koji mu ga je i nadjenuo.

-Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana moje ime je bilo viralano i zastupljeno u medijima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

Prije svega, želeo bih da potvrdim da je moje ime originalno i da je potvrđeno u mom rodnom listu.

-Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača i prvog predsjednika Indonezije, Sukarna.

Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je doživjela rat u Jugoslaviji, zemlji koju je Tito nekada služio kao premijer, a potom i predsjednik.

Očeva najveća nada je da će Bosna i Hercegovina uvijek stremiti ostvarivanju svog razvoja.

To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju u proteklih nekoliko dana o mom imenu, pojasnio je ovaj Indonežanin.

-Puno vam hvala, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine – napisao je Tito Bosnia na Twitteru.

Previous Godišnje izvezemo 79 000 tona mliječnih proizvoda - 22 000 tona više nego što uvezemo
Next Niče prva plantaža kestena u USK

You might also like

OTPOR BOSNE

Sjećanje na Prvu brigadu policije Stari Grad

  Prigodnom ceremonijom, koja je počela polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima, te postrojavanjem i smotrom veterana, danas je na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović obilježena 26. godišnjica

NAŠI DANI

Komšić u Jajcu odao počast posljednjem bosanskom kralju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je Jajce kako bi obilježio 5. juni, dan kada je 1463. pogubljen posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević. Komšić je posjetio i franjevački

NAŠI DANI

Sramotna šutnja javnosti nakon monstruoznog i ponižavajućeg napada na bošnjačkog povratnika

Monstruozno iživljavanje nad bošnjačkim povratnikom Nerkom Hanifićem u Kotor Varoši je jedna od običnih agencijskih vijesti u bosanskim medijima. Hanifića su, kako se saznaje, u utorak ujutro napale tri nepoznate