Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Ime jednog indonežanskog novinara zainteresovalo je našu javnost posljednjih dana. Tako je Tito Bosnia postao, da kažemo zasluženo, popularan u zemlji po kojoj je dobio ime. Kada je saznao za interes nekih bosanskih medija, ovaj mladi novinar se oglasio i pojasnio kako je dobio ime i šta isto predstavlja za njega i njegovog oca, koji mu ga je i nadjenuo.

-Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana moje ime je bilo viralano i zastupljeno u medijima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

Prije svega, želeo bih da potvrdim da je moje ime originalno i da je potvrđeno u mom rodnom listu.

-Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača i prvog predsjednika Indonezije, Sukarna.

Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je doživjela rat u Jugoslaviji, zemlji koju je Tito nekada služio kao premijer, a potom i predsjednik.

Očeva najveća nada je da će Bosna i Hercegovina uvijek stremiti ostvarivanju svog razvoja.

To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju u proteklih nekoliko dana o mom imenu, pojasnio je ovaj Indonežanin.

-Puno vam hvala, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine – napisao je Tito Bosnia na Twitteru.

Previous Godišnje izvezemo 79 000 tona mliječnih proizvoda - 22 000 tona više nego što uvezemo
Next Niče prva plantaža kestena u USK

You might also like

NAŠI DANI

KAKO DJECI OBJASNITI DA LIDIJA I IGOR IMAJU, A REFIK NEMA PRAVO?

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, u Hayatovoj emisiji ‘Sedam plus’ govorio je o odluci Christiana Schmidta, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, tačnije izmjenama koje je donio u poslijepodnevnim satima.

NAŠI DANI

Povratnici u okolinu Foče: Sami obnavljali kuće, napokon dobili i struju u devet sela

U znak zahvalnosti na podršci povratnici u Foču organizovali su skromnu svečanost za predstavnike institucija koje su pomogle realizaciju projekata na području ove opštine u 2019. godini. Okupili su se

NAŠI DANI

Učešće Oružanih snaga BiH u gašenjima požara uspješno okončano

Nakon višednevne uspješne upotrebe resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u gašenjima požara širom zemlje, u utorak 14. aprila nije bilo novih zahtjeva za pomoći OS BiH u gašenjima požara.