Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku u čast našeg najboljeg atletičara Amela Tuke.

Time je u duhu društveno odgovorne kompanije BH Pošta željela doprinijeti pozitivnom ozračju rezultata kojima su nas ovi sportisti učinili ponosnim građanima Bosne i Hercegovine.

Marka sa motivom Kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine izdata je u 100.000 primjeraka, a njena nominalna vrijednost je 2,70 KM.

Poštanska marka posvećena Atletskom savezu Bosne i Hercegovine i Amelu Tuki izdata je u tiražu od 50.000. Nominalna vrijednost je 1,30 KM.

Na svečanosti u sarajevskoj Vijećnici, koju je BH Pošta organizovala povodom Svjetskog dana pošte, prve primjerke ovih poštanskih maraka generalni direktor BH Pošte Mujo Butković uručio je predsjedniku Košarkaških reprezentacija BiH Igoru Stojanoviću te predsjedniku Atletskog saveza BiH Suadu Kaknji i našem najtrofejnijem atletičaru Amelu Tuki.

markica-koš

 

(sport1.ba/mb)

Previous Bosanska kompanija učestvuje u izgradnji dionice autoputa kroz Sloveniju: Posao vrijedan 15 miliona KM
Next Evo koji TV kanali prenose utakmicu Bosna i Hercegovina – Vels

You might also like

OTPOR BOSNE

Travnik obilježava 25. godišnjicu formiranja Armije RBiH i 23. godišnjicu 7. korpusa

Na području srednje Bosne i Bosanske Krajine nizom aktivnosti  obilježava se 25 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 23 godine od formiranja 7. Korpusa ARBiH. Odavanjem počasti

SPORT

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji sportisti Bosne i Hercegovine u 2021. godini

Sportski savez Bosne i Hercegovine sinoć je u Bihaću nagradio najuspješnije pojedince i ekipe u protekloj godini. Najprestižnija priznanja na 77. manifestaciji Izbora najuspješnijih sportista i ekipa BiH zaslužili su

NAŠI DANI

Protest protiv Janšine vlade: U Ljubljani se okupilo 40.000 ljudi

Centar glavnog grada Slovenije u petak je okupirala nepregledna gomila demonstranata. Proteste su podržali i opozicija, sjedišta sindikata, penzioneri i studenti… Središte Ljubljane bilo je ispunjeno beskrajnom gomilom antivladinih protestanata