Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku u čast našeg najboljeg atletičara Amela Tuke.

Time je u duhu društveno odgovorne kompanije BH Pošta željela doprinijeti pozitivnom ozračju rezultata kojima su nas ovi sportisti učinili ponosnim građanima Bosne i Hercegovine.

Marka sa motivom Kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine izdata je u 100.000 primjeraka, a njena nominalna vrijednost je 2,70 KM.

Poštanska marka posvećena Atletskom savezu Bosne i Hercegovine i Amelu Tuki izdata je u tiražu od 50.000. Nominalna vrijednost je 1,30 KM.

Na svečanosti u sarajevskoj Vijećnici, koju je BH Pošta organizovala povodom Svjetskog dana pošte, prve primjerke ovih poštanskih maraka generalni direktor BH Pošte Mujo Butković uručio je predsjedniku Košarkaških reprezentacija BiH Igoru Stojanoviću te predsjedniku Atletskog saveza BiH Suadu Kaknji i našem najtrofejnijem atletičaru Amelu Tuki.

markica-koš

 

(sport1.ba/mb)

Previous Bosanska kompanija učestvuje u izgradnji dionice autoputa kroz Sloveniju: Posao vrijedan 15 miliona KM
Next Evo koji TV kanali prenose utakmicu Bosna i Hercegovina – Vels

You might also like

NAŠI DANI

Njemačka poziva RH da ne stvara probleme i nove prepreke našoj zemlji na EU putu

Michael Roth, ministar za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, je, obračajući se prisutnima na ceremoniji obilježavanja 25. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Zagrebu, kazao da

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida: RS je presuđena za genocid još 2007. i to ostaje zauvijek

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović poručio je da ne smije biti razočarenja kada je riječ o odgovoru koji je članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine stigao iz Međunarodnog suda pravde u Hagu,

NAŠI DANI

Lideri srbijanske opozicije: Janković, Jovanović i Čanak dolaze na obilježavanje genocida u Srebrenici

‘Rat u Bosni i Hercegovini, kao jezgru Miloševićevog velikodržavnog projekta, rezultirao je time da je Srbija osuđena pred stalnim Međunarodnim sudom zbog nesprečavanja i nekažnjavanja genocida.’  Lider Pokreta slobodnih građana