Turistička zajednica KS: Bilježimo povećan broj dolazaka i noćenja turista u Kantonu Sarajevo

Turistička zajednica KS: Bilježimo povećan broj dolazaka i noćenja turista u Kantonu Sarajevo

Broj turista i noćenja u Kantonu Sarajevo tokom 2024. godine konstantno je veći u odnosu na 2023. godinu, što ukazuje da bi i ove godine statistička kretanja turista mogla zabilježiti nove rekorde.

Tokom maja 2024. godine Kanton Sarajevo prema zvaničnim podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo posjetilo je 71.218 gostiju i ostvareno 138.949 noćenja, što u poređenju s majem 2023. godine predstavlja povećanje za 28,2%, dok je broj noćenja povećan za 24,9%.

Najviše dolazaka su ostvarili strani turisti iz Turske, Hrvatske, Srbije, Kine, Njemačke, SAD, Slovenije, UAE, Poljske i Saudijske Arabije.

Statistička povećanja dolazaka i noćenja bilježimo u periodu cijelog prvog kvartala 2024. godine. Tokom prva četiri mjeseca 2024. godine Kanton Sarajevo je posjetilo 234.674 gostiju i to je 22,9% više nego u istom periodu 2023 godine. U prvom kvartalu 2024. godine broj noćenja iznosi 515.556 i predstavlja povećanje za 24,8% u odnosu na isti period prošle godine, saopćili su iz TZ KS.

Previous Uhapšen Tuzlak koji je veličao ratne zločince Mladića i Đukića
Next Koalicija za Mostar: Potpisan politički sporazum za lokalne izbore

You might also like

TURIZAM

Engleski ‘Evening Standard’: 10 razloga za posjetiti Bosnu i Hercegovinu u 2016

“Zemlja tirkiznih rijeka, srednjovjekovnih dvoraca i prelijepih slapova”, na ovako bajkovit način britanski Standard opisao je Bosnu i Hercegovinu dodajući kako je naša država jedna od najbolje čuvanih evropskih tajni.

TURIZAM

Od aprila naredne godine 21 let sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo

  Od aprila iduće godine Turkish Airlines sa sadašnjih 18 povećava broj letova na 21 sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo, čime zadržavamo primat kao aviokompanija sa najvećim brojem letova prema

TURIZAM

SAD će pomoći razvoj bosanskog turizma u narednim godinama

Federalno ministarstvo okoliša i turizma i USAID potpisali Memorandum o razumijevanju kojim je dogovorena saradnja u oporavku turizma Federalno ministarstvo okoliša i turizma (FMOIT) i Američka agencija za međunarodni razvoj