Turističke zajednice KS i TK na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja

Turističke zajednice KS i TK na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine predstavlja turističku ponudu na sajmu EMITT u Istanbulu, jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja.

Ovogodišnje, 25. po redu izdanje prestižnog sajma EMITT koje se održava od 9. do 12. januara, okuplja blizu 900 izlagača iz 103 zemlje svijeta, te oko 45.000 profesionalaca u turizmu.

Turistička zajednica KS imala je vrlo uspješne nastupe na EMITT-u što potvrđuju i nagrade – priznanje za napredak i najbolje uređen stand, koje je dobila tri puta zaredom.

Na sajam, ovog četvrtog puta, tradicionalno idemo sa našim članovima – suizlagačima, s kojima ćemo na velikom štandu od 50 kvadratnih metara prezentirati turističku ponudu Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. S nama će na štandu koji se nalazi u hali 2 na poziciji A424 ove godine izlagati hoteli Hills i Hollywood, hoteli grupacije Europa, hotel Courtyard by Marriott, turističke agencije Relax Tours i BTO, te Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Sajam najviše posjećuje domaće stanovništvo – Turci, koji su prema našim statističkim podacima u među top 5, a dvije godine zaredom i prvi po broju posjeta i noćenja u Kantonu Sarajevo.

Inače, Istanbul, kao mjesto spoja Istoka i Zapada, predstavlja idealno tržište na kojem je neophodno predstaviti turističku ponudu. Interesovanje za posjetu Sarajevu, kada su u pitanju turisti s Dalekog Istoka raste, a Istanbul je izuzetno povoljna saobraćajna poveznica prema nama, posebno ako se uzme u obzir postojanje direktnih avio linija Sarajevo – Istanbul.

Računajući na dosadašnje iskustvo, posjetioci sajma EMITT najviše interesovanja pokazuju za nova saznanja o historijskoj poveznici Turske i BiH, sličnosti kultura, gastronomije.

Spremni smo uz svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike predstaviti Kanton Sarajevo i BiH u naboljem svjetlu! – navode iz TZ KS.

Previous Kinezima predstavljeni projekti Željeznica vrijedni preko milijardu EUR
Next “450 godina Gazi Turali-begovog vakufa” u Tuzli

You might also like

TURIZAM

Raste interes za bosanskim turističkim destinacijama na platformi TripAdvisor

Pokazatelji na najvećoj svjetskoj turističkoj platformi Tripadvisor ukazuju da raste interes za turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini – istaknuto je danas tokom TripAdvisor webinara koji je organizovala Privredna komora

BH RAZGLEDNICA

Otvorena sezona splavarenja Tarom i Drinom (Foto)

Spuštanjem grupe inozemnih turista niz kanjon Tare, od Šljivanskog iznad Đurđevića Tare do kampa u Bastasima kod Foče i zvanično smo ovog vikenda započeli ovogodišnju sezonu splavarenja niz Taru i

BH RAZGLEDNICA

Katunska naselja u Bosni i Crnoj Gori, kao atraktivne turističke destinacije

Završna konferencija projekta ‘Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine’ upriličena je u Fojnici, a radi se o projektu koji je realiziran u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna