Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova SEECP-a u Briselu, a u obraćanju je poručila da je napredak u BiH u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, prenosi AA.

“Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen, i prijeti mu potpuno poništavanje”, poručila je jutros Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH tokom neformalnog sastanka ministara država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava u Briselu i dodala:

“U najmanju ruku, očekujemo čvrst stav i snažni angažman na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i njenoj Evropskoj perspektivi”.

Turković se založila za jačanje regionalne saradnje ističući da BiH podržava inicijative koje donose boljitak i brži put ka Evropskoj uniji, ali je upozorila na politike koje usporavaju i blokiraju reformske procese.

Sastanku ministara vanjskih poslova SEECP prisustvovali su najviši zvaničnici Evropske unije među kojima i Joseph Borell, specijalni predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost te evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi.

Previous Metaloprerađivački sektor Tuzlanskog kantona doživljava renesansu
Next Povrijeđeni Kolašinac došao na trening kako bi pružio podršku saigračima

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sarajevski hrabri momci šokirali agresora: 2. maj pokazuje hrabrost, odanost, volju i herojstvo branilaca Sarajeva

Povodom manifestacije “Dani Kantona Sarajevo”, a u okviru obilježavanja Dana KS-a i 25. godišnjice bitke za odbranu Predsjedništva RBiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, delegacije Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo

NAŠI DANI

Fra Ivo Marković: ‘Politika herceg-bosne’ ne može uspjeti (VIDEO)

Profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Ivo Marković komentarisao je hrvatsku politiku i politiku HDZ-a prema našoj zemlji – s osvrtom na Čovićev skup u Neumu.. Istakao je da

NAŠI DANI

Koordinacija boračkih saveza Tuzlanskog kantona poziva institucije vlasti da zaštite bosanske građane

Nakon što je Sudsko vijeće Višeg suda u Beogradu osudilo u petak prvostepenom presudom bivšeg pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine Osmana Osmanovića na pet godina zatvora za ratne zločine,