Tuzla na današnji dan 1943. postala prvi slobodni grad u Evropi

Tuzla na današnji dan 1943. postala prvi slobodni grad u Evropi

Obilježen je Dan oslobođenja grada koji je 1943. godine postao prvi slobodni grad u Evropi. Snage Trećeg korpusa Narodnooslobodilačke Vojske Jugoslavije napale su 29. septembra 1943. njemačko-ustaško-domobranski garnizon Tuzla, i zauzele ga nakon četverodnevnih borbi.

U povodu 2.oktobra Dana oslobođenja Tuzle brojne delegacije su položile cvijeće na Spomen kompleksu Slana banja, a održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća. Tom  prilikom istaknuta je važnost iskazivanja poštovanja borcima koji su 40-tih godina prošlog stoljeća učestvovali u borbi protiv fašizma, kao i braniocima Bosne i Hercegovine u ratu za očuvanje domovine od 92. do 95.godine.

Opširnije u video prilogu rtvtk.

Previous Generalna skupština FIBA Europe počela jutros u Sarajevu
Next Premijer Novalić odbacio mogućnost poskupljenja struje

You might also like

NAŠI DANI

Zbog fotografije “četnika i Vojske BiH” pokrenuta istraga u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine

Nakon reakcije jednog broja građana na fotografiju objavljenu na Facebook profilu psihologa Srđana Puhala, na kojoj je evidentno prisustvo nekoliko pojedinaca u svečanoj vojnoj uniformi OS BiH na skupu sa

NAŠI DANI

Pruga Sarajevo-Pale zajednički interes Sarajeva i Istočnog Sarajeva (VIDEO)

  Udruženje građana ”Ćiro” održalo je danas na Ravnoj planini, na Palama, sastanak sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom u povodu projekta izgradnje uskotračne pruge Pale – Bistrik.

NAŠI DANI

Objavljen dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice ubijene u izraelskom napadu

Objavljen je dnevnik 11-godišnje palestinske djevojčice koja je ubijena u napadu izraelskih snaga u Pojasu Gaze, javlja Anadolu. Dnevnik koji je napisala Sella al-Yazji, koja je ubijena u izraelskom napadu