U avionskoj nesreći kod Mostara poginulo pet osoba

U avionskoj nesreći kod Mostara poginulo pet osoba

U padu aviona kod Mostara u poslijepodnevnim satima poginulo je pet osoba.

Tragedija se dogodila oko 16 sati u naselju Rodoč kod Mostara, oko 200 metara zračne linije sjeverno od Aluminjskog kombinata, kad je pao sportski avion bh. oznaka.

Prvobitno su agencije prenijele informaciju da su život izgubile četiri osobe – instruktor i troje djece.

-Iz MUP-a HNK su naknadno saopćili da je stradalo ukupno pet osoba. Pored pomenutih, spominje se i mlađa muška osoba. Za stradalu djecu se navodi da su djeca uposlenika na mostarskom aerodromu.

Povodom manifestacije “Dani otvorenih vrata” na Zračnoj luci Mostar danas su organizovani promotivni tandem skokovi iz aviona, te panoramski letovi iznad Mostara, izvijestili su mediji.

Izvor: Agencije

Previous Bosanski studenti osvojili prvo mjesto na prestižnom regionalnom Microsoftovom takmičenju
Next Zapisi o Bosni iz 9. vijeka - zemlja s granicama od Drine do Borove Glave

You might also like

NAŠI DANI

Egipat je uništio više od 2.000 tunela u Gazi, otkrivaju tajni dosijei

Tajni vojni dokumenti do kojih je došao Middle East Eye otkrivaju razmjere egipatskih operacija za uništavanje tunela između Sinajskog poluostrva i Gaze izgrađenih da se zaobiđe blokada enklave koju je nametnuo Izrael . Prema

NAŠI DANI

Donacija Grada Sarajeva za obnovu kuhinje Zavoda Pazarić (VIDEO)

Grad Sarajevo je donacijom od 10.000 konvertibilnih maraka pomogao obnovu kuhinje za Javnu ustanovu Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

NAŠI DANI

Novalić i Dujmović s mladom plivačicom Lanom Pudar

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja