U Bihaću i Tuzli skupovi podrške Atifu Dudakoviću i drugima

U Bihaću i Tuzli skupovi podrške Atifu Dudakoviću i drugima

 

Skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću, komandantu 5. korupusa Armije RBiH, kao i njegovim saborcima održat će se danas u Bihaću i Tuzli. Oba skupa zakazana su za 12 sati.

Okupljanje u Bihaću bit će upriličeno na Gradskom trgu, a očekuje se dolazak više hiljada stanovnika Krajine, ali i iz drugih dijelova zemlje. General Atif Dudaković zbog izrečenih mjera zabrane neće moći prisustvovati skupu.

Skup podrške podržavaju sve boračke organizacije sa područja Unsko-sanskog kantona, kao i institucije vlasti u tom dijelu BiH. Boračke organizacije su pozvale građane da se okupe i na dostojanstven način pošalju poruku da čvrsto stoje uz generala Dudakovića i njegove saborce. Izražavaju uvjerenje da će Dudaković dobiti i pravnu bitku, kao što je i mnoge tokom rata kada je bio na čelu 5. korpusa Armije Republike BiH.

Skup u Tuzli organizuje Koordinacija boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, a bit će održan na Trgu žrtava Srebrenice. Mitingu će prisustvovati i UG Žene Srebrenice, predstavnici Vlade i Skupštine TK, te brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

Delegacije i učesnici “Mitinga podrške generalu Dudakoviću” će položiti i cvijeće na spomen obilježje “Kapija”.

Skupovi su organizirani kao podrška legendarnom komandantu 5. korpusa Armije RBiH nakon hapšenja sa još 12 saboraca zbog navodnih ratnih zločina 1994. i 1995. godine. Dudaković i drugi odlukom Suda BiH su pušteni da se brane sa slobode uz izrečene mjere zabrane i javljanje u policijsku stanicu.

 

Izvor: Agencije 
Previous Dudaković i ostali pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode
Next Eiffelov most u Sarajevu: "Sloboda i pravda herojima"

You might also like

NAŠI DANI

U susjedstvu više otrovanih nakon konzumacije popularnog gaziranog napitka

Nakon sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu fizike, gdje je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem

NAŠI DANI

Izetbegović o ‘Trojki plus’ – To ne može opstati. Izdali su principe, stavove, ideje na kojima su dobili podršku naroda

Proces formiranja vlasti na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini još traje. O aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini razgovarali su na Hayat tv. sa predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem. Što

NAŠI DANI

Preminuo Dževad Jahić, naš najznačajniji lingvist-bosnist

Akademik Dževad Jahić15. 8. 1948. – 21. 4. 2024. Bio je naš najznačajniji lingvist-bosnist. Plemenit i dobar čovjek, učitelj i prijatelj… Bog Dragi neka mu bude milostiv – objavio je