U Bihaću proglašeno stanje prirodne nesreće

U Bihaću proglašeno stanje prirodne nesreće

 Štab Civilne zaštite Grada Bihaća donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području grada Bihaća, izvještava rtvusk.

Na današnjoj redovnoj sjednici štaba Civilne zaštite Grada Bihaća razmatrane su informacije sa terena. Kako je rečeno u gradu Bihaću, na sreću, nema stradalih ili povrijeđenih uslijed poplava.

Jedinica Civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom uz pomoć Crvenog križa Grada Bihaća i organizacije Pomozi.ba cjelodnevno je vršila dostavu hrane i pitke vode za mještane naselja Klisa do kojeg je odsječena putne komunikacije. Ponovo je uspostavljena putna komunikacija Kulen -Vakuf – Martin Brod koja je bila prekinuta. Trenutno je dio magistralne cesta M11 u naselju Kostela zatvoren za saobraćaj. Na svim rizičnim putevima regulaciju saobraćaja vrše pripadnici MUP-a USK.

Jedinica za čistoću Civilne zaštite pri JKP Komrad neprekidno radi na punjenju vreća za pijesak i distribuiranju istih mjesnim zajednicama u komunikaciji sa predsjednicima mjesnih zajednica na terenu. Na nekoliko lokacija angažirane su i radne mašine.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić danas je lično ponovno obišao sve mjesne zajednice koje su suočene sa poplavama. Na terenu pri pomoći svojim sugrađanima su se dobrovoljno angažirali i brojni građani.

Prema informacijama sa terena u MZ Martin Brod, Kulen-Vakuf, Orašac, Ripač, Golubić, Jezero -Privilica, Donje Prekonunje, Ozimice 1 – ul. Irfana Ljubijankića, Kralje – Vrkašić i Pokoj, tj. u desetak bihaćkih mjesnih zajednica poplavljeno je preko 200 objekata i veliki broj poljoprivrednih površina odnosno usjeva.

To je bio povod da Štab Civilne zaštite Grada Bihaća na današnjoj redovnoj sjednici donese Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na području Grada.

Previous Obilježen Dan tuzlanskih brigada Armije RBiH
Next Otvoren 12. Sarajevo Business Forum: U fokusu digitalizacija, ekonomski rast i investicije

You might also like

ZDRAVLJE

SZO: Možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/WHO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv korona virusa, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su oboljele desetine

NAŠI DANI

U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednjem mjesecu 2019. registrovano 1.599 živorođenih , dok je 1.749 umrlih – podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Iako je negativan prirodni priraštaj na

KULTURA I UMJETNOST

Izložba ‘Srednjovjekovne povelje i pečati bosanskih vladara i vlastele’

  Izložba “Srednjovjekovne povelje i pečati bosanskih vladara i vlastele” autora Jasmina Mandžukića, kustosa Muzeja Tešanj, otvorena je danas u organizaciji Historijskog arhiva Sarajevo u Brusa bezistanu, depadansu Muzeja Sarajeva.