U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

Park je otvorio ambasador BiH u Ankari Damir Džanko,koji je prisustvovao i otvaranju izložbe fotografija pod nazivom “Alija Izetbegović” u Centru za porodično življenje općine Ankara.

Kazao je da će ovi događaji osnažiti odnose između dvije zemlje. Džanko je istakao da je danas atmosfera u Kazanu bila u znaku BiH i Alije Izetbegovića, piše Anadolija.

– Turska i BiH imaju zajedničku kulturu, vjeru i historiju. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje. S otvaranjem parka, omladina Kazana će imati priliku naučiti mnogo više o životu i borbi Alije Izetbegovića – poručio je Džanko.

Pomoćnik načelnika Cengiz Gevrek kazao je da je ovaj događaj upriličen kako bi mladima Kazana prenijeli više informacija o životu i djelu Alije Izetbegovića.

(Faktor.ba)

Previous U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo
Next U St. Louisu održan prvi program žive historije o ratu u BiH

You might also like

NAŠI DANI

Kurti: Vladu Kosova pravimo s Bošnjacima

Pobjednik izbora objavio je da ima dogovor s Emilijom Redžepi, predsjednicom Nove demokratske stranke iz Prizrena i da je napravio većinu u Skupštini Kosova. Pokret Samoopredjeljenje (LVV) Aljbina Kurtija, na

NAŠI DANI

Afganistan gladuje a Zapad snosi sukrivicu

Više od milion male djece ozbiljno je neuhranjeno, a polovina afganistanskog stanovništva gladuje. Sankcije protiv talibana pogoršavaju humanitarnu katastrofu u Afganistanu. Kako pomoći kada su na vlasti talibani? – piše

ŽIVOT

U FBiH u oktobru natalitet veći od mortaliteta: Sarajevo, Zenica i Goražde bilježe pozitivan prirodni priraštaj

  Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku pozitivan prirodni priraštaj bilježe sljedeći kantoni: Sarajevski, Zeničko-dobojski, te BPK-Goražde. Podaci su za oktobar mjesec 2018. godine. -Tako je u Kantonu Sarajevo rođeno