U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

Park je otvorio ambasador BiH u Ankari Damir Džanko,koji je prisustvovao i otvaranju izložbe fotografija pod nazivom “Alija Izetbegović” u Centru za porodično življenje općine Ankara.

Kazao je da će ovi događaji osnažiti odnose između dvije zemlje. Džanko je istakao da je danas atmosfera u Kazanu bila u znaku BiH i Alije Izetbegovića, piše Anadolija.

– Turska i BiH imaju zajedničku kulturu, vjeru i historiju. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje. S otvaranjem parka, omladina Kazana će imati priliku naučiti mnogo više o životu i borbi Alije Izetbegovića – poručio je Džanko.

Pomoćnik načelnika Cengiz Gevrek kazao je da je ovaj događaj upriličen kako bi mladima Kazana prenijeli više informacija o životu i djelu Alije Izetbegovića.

(Faktor.ba)

Previous U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo
Next U St. Louisu održan prvi program žive historije o ratu u BiH

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica puštanja u funkciju Sarajevskog tunela spasa (VIDEO)

  Sarajevski tunel spasa je 31. jula 1993.godine pušten u funkciju i to je bio najvažniji strateški projekt za odbranu grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Na lokaciji Spomeničkog

NAŠI DANI

Vlada Kantona Sarajevo nagradila Lanu Pudar sa 30.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku da izdvoji 30.000 KM kao nagradu za fenomenalne uspjehe mlade bosanskohercegovačke plivačice Lana Pudar. Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri u Vladi ugostili

NAŠI DANI

Bilgic: Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske Tanju Bilgic poručio je kako je Turska odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, javlja AA. Bilgic je odgovorio na