U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

Park je otvorio ambasador BiH u Ankari Damir Džanko,koji je prisustvovao i otvaranju izložbe fotografija pod nazivom “Alija Izetbegović” u Centru za porodično življenje općine Ankara.

Kazao je da će ovi događaji osnažiti odnose između dvije zemlje. Džanko je istakao da je danas atmosfera u Kazanu bila u znaku BiH i Alije Izetbegovića, piše Anadolija.

– Turska i BiH imaju zajedničku kulturu, vjeru i historiju. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje. S otvaranjem parka, omladina Kazana će imati priliku naučiti mnogo više o životu i borbi Alije Izetbegovića – poručio je Džanko.

Pomoćnik načelnika Cengiz Gevrek kazao je da je ovaj događaj upriličen kako bi mladima Kazana prenijeli više informacija o životu i djelu Alije Izetbegovića.

(Faktor.ba)

Previous U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo
Next U St. Louisu održan prvi program žive historije o ratu u BiH

You might also like

NAŠI DANI

Godišnjica formiranja 3. korpusa ARBiH

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, položila je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i

NAŠI DANI

Tuzla na današnji dan 1943. postala prvi slobodni grad u Evropi

Obilježen je Dan oslobođenja grada koji je 1943. godine postao prvi slobodni grad u Evropi. Snage Trećeg korpusa Narodnooslobodilačke Vojske Jugoslavije napale su 29. septembra 1943. njemačko-ustaško-domobranski garnizon Tuzla, i

NAŠI DANI

Hiljade ljudi iz Bosne i Hercegovine i regije obilježilo godišnjicu Igmanskog marša

   Tradicionalnim maršom i polaganjem vijenaca i cvijeća na Spomen-obilježje pripadnicima Prve proleterske brigade, hiljade učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije obilježilo je godišnjicu Igmanskog marša, javlja Anadolu Agency