U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednjem mjesecu 2019. registrovano 1.599 živorođenih , dok je 1.749 umrlih – podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Iako je negativan prirodni priraštaj na nivou entiteta, ipak neki kantoni bilježe veći natalitet od mortaliteta.

Za razliku od mjeseca novembra, kada je pozitivan prirodni priraštaj zabilježen samo u Zapadnohercegovačkom kantonu, u decembru mjesecu natalitet je bio veći u ukupno četiri kantona.

Tako pozitivnu stopu nataliteta bilježi ponovo Zapadnohrcegovački kanton (85:66), Sarajevski (396:375), Zeničko-dobojski (274:270), te nakon dužeg vremena i Srednjobosanski (228:219).

(MiruhBosne)

Previous Povećan prinos južnog voća
Next Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

You might also like

NAŠI DANI

Veliko istraživanje Galupa: Koliko su građani Bosne i Hercegovine sretni i da li bi ratovali za svoju državu?

Istraživanje je provedeno tokom novembra, a ukupno su akentirane 64.002 osobe u 65 država svijeta.   Agencija Galup provela je obimno istraživanje u BiH pitavši građane o očekivanjima u 2015.

NAŠI DANI

Obilježen Dan oslobođenja i Dan BPK i Grada Goražde

Polaganjem cvijeća, učenjem  Fatihe i minutom  šutnje na šehidskom mezarju u Kolijevkama,  delegacije izvršne i zakonodavne svih nivoa  vlasti  i boračkih udruženja odale su počast poginulim braniocima koji su svoje

NAŠI DANI

V. Britanija: “Remembering Srebrenica” uručena Kraljičina nagrada u borbi protiv mržnje

Preko hiljadu volonterskih organizacija djeluje na području Mančestera, ali samo 35 je imalo priliku dobiti ovogodišnju Kraljičinu nagradu/Queen’s Award. Među njima je bila i organizacija Remembering Srebrenica kojoj je u