U Kalesiji promovisan “Srebrenički put pakla” Ahmeta Bajrića-Blicka

U Kalesiji promovisan “Srebrenički put pakla” Ahmeta Bajrića-Blicka

 

Fotomonografija “Srebrenički put pakla 1995-2015”, autora Ahmeta Bajrića Blicka, promovirana je sinoć u Bosanskom kulturnom centru “Alija Izetbegović” u Kalesiji.

Tom prilikom, općinski načelnik Sead Džafić istakao je da je ovo knjiga koju bi trebalo da ima svako domaćinstvo kako bi djeca znala šta se dešavalo u ratu i kakve su golgote prošli ljudi iz Srebrenice.

Dodao je da će svakoj školskoj biblioteci u Kalesiji dostaviti po jednu knjigu kako bi bile na raspolaganju nastavnicima, profesorima historije, ali i učenicima.

Ahmet Bajrić-Blicko zahvalio se organizatoru BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija, ali i načelniku koji je dao podršku ovakvom jednom projektu, koji je podsjetnik na ono što se desilo, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Previous Stjepan Mesić: ‘Istina prije ili kasnije uvijek izađe na vidjelo’
Next Fond 'Bošnjaci' dodijelio 196 stipendija (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Skok bez aplauza, cvijeće u Neretvi: Obilježena 29. godišnjica rušenja Starog mosta

Simbolično, kao i svih minulih godina, uz zvuk sirene koja je u vremenu agresija predstavljala opasnost od granatiranja, bacanje cvijeća u rijeku Neretvu i skok bez aplauza, obilježena je 29.

NAŠI DANI

Bajrović: Bakir nije izdao! Ajkhorst je pukovnik Karemans politike EU prema nama

Reuf Bajrović, potpredsjednik US-Europe Alliance te bivši federalni ministar, prokomentarisao je na Twitteru dešavanja u vezi neuspješnih razgovora o promjeni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. –Bakir nije izdao. Ovi koji

NAŠI DANI

Papa razočarao Međugorce: “Zašto se Gospa ne bi mogla obraćati 40 hiljada puta”

Nakon što je u Međugorje stigao posebni izaslanik ‘Svete Stolice’, papa Franjo ponovno je uzburkao duhove. Izrazio je sumnju u ukazanja i ponovno govorio o Gospi kao poštarici. Papa Franjo