U naselju Vrbanja kod Bugojna obilježena godišnjica zločina nad Bošnjacima

U naselju Vrbanja kod Bugojna obilježena godišnjica zločina nad Bošnjacima

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju u naselju Vrbanja kod Bugojna obilježena je 28. godišnjica zločina nad Bošnjacima.

Naime, od 17. do 28. jula u napadu HVO-a ubijeno je 45 civila starosti od 19 do 82 godine, a desetine stanovnika bugojanskih naselja Vrbanja, Crniče i Vrpeć su zarobljeni.

Prisjećajući se tužnih dana jula 1993. godine, članovi porodica, uz zahtjev za procesiranje odgovornih, ističu ogorčenje što je za ovaj zločin osuđena samo jedna osoba, Slavko Šakić.

„Jedino što porodice stradalih, odnosno poginulih traže je pravda, da se počionoci izvedu pred lice pravde i da se smiraj nađe žrtvama, odnosno porodicama“, kazao je Emir Omerinović, predsjednik Udruženja stradalih Vrbanja 1993. Bugojno.

Izvor: federalna.ba

Previous Ahmed Husagić napušta politički angažman u Austriji - vraća se u Bosnu
Next Na Bjelašnici počelo snimanje filma Illyricvm

You might also like

NAŠI DANI

U Bosnu i Hercegovinu stiglo još 10.530 doza BioNTech/Pfizer vakcina

U Bosnu i Hercegovinu je danas stigao 10.530 doza BioNTech/Pfizer vakcina iz mehanizma Evrospke unije EU4HEALTH. Ovo je šesta alokacija vakcina za našu zemlju iz pomenutog EU mehanizma.

NAŠI DANI

Abazovićevo čestitanje izbornih promjena u BiH izaziva zabrinutost

Na jučer održanim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini desile su se i neke promjene. Vrijeme će pokazati da li su promjene nabolje ili ne. ‘Nove ljude’ je pozdravio i

NAŠI DANI

Posljednja počast hrabrim policajcima Šehoviću i Vujinoviću (VIDEO)

  Veliki broj kolega, prijatelja i građana Sarajeva te članovi porodica danas su na zajedničkoj komemoraciji odali počast brutalno ubijenim hrabrim policajcima, sinovima, muževima i očevima Adisu Šehoviću i Davoru