U Sarajevu održan miting podrške Dudakoviću: Čast odbrane niko ne može pogaziti

U Sarajevu održan miting podrške Dudakoviću: Čast odbrane niko ne može pogaziti

 

Bivši borci Armije RBiH i bh. građani održali su danas u Sarajevu miting podrške Atifu Dudakoviću, bivšem generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine, i dvanaestorici pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlukom Suda Bosne i Hercegovine, nakon što su u petak rano ujutru uhapšeni zbog navodnih ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1994. i 1995. godine, Dudaković i ostali su uz mjere zabrane pušteni da se brane sa slobode.

Okupljeni na mitingu su nosili majice na kojima je pisalo: “Heroj, a ne zločinac” i transparente: “Čast odbrane niko ne može pogaziti”, “Armija RBiH je ponos i čast”.

Podršku je pružio i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, koji je izjavio da je današnji događaj tužan jer nakon slavne generacije, oslobodilačkih bitaka, stvaranja preduslova da živimo u slobodnoj i nezavisnoj državi, došlo je vrijeme “da se branimo i pravdamo”.

“Danas smo ovdje sa građanima Sarajeva i drugih gradova da kažemo da put pravde, slobode i istine je tu. Pravda je na strani poštenih. Ovo je pošten narod, građani koji su izvojevali slobodu za ovu zemlju”, poručio je Fišo.

Mišljenja je da će na kraju pravda pobijediti i da će generali i saborci dočekati dan kada će biti slobodni građani.

Previous Zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine zvanično usvojeni 4. maja 1992.
Next Veliko osnaživanje kadra i 31 milion KM dobiti dovoljno govore o UNIS TOK-u

You might also like

NAŠI DANI

Građanska Bosna i Hercegovina je jedini normalan obrazac života za ljude ovdje (Video)

Profesor sa Fakulteta političkih nauka Senadin Lavić bio je gost FTV. Kaže da je zadovoljan i sretan što se fragmentirana politička zbilja u Bosni i Hercegovini pokušava objediniti, ukrupnjati i

NAŠI DANI

Na Dan općine Banovići položen kamen temeljac za izgradnju regionalne sanitarne deponije „Eko-Sep“

Mnogobrojne delegacije sa različitih nivoa vlasti, danas su uveličale manifestacije kojima je obilježena 25. godišnjica od oslobođenja cijele teritorije opštine Banovići. Ove godine je 10. septembar Dan općine Banovići zbog

NAŠI DANI

Mehmedović o nepotističkom skandalu u stranci: NE U MOJE IME!

–Pravda i pravednost,legalitet i legitimitet, to trebaju biti vrijednosti za izabrane dužnosnike na svim nivoima i za svakog onog ko se bavi javnim poslom, a naročito za političke predstavnike, koji