U susret mjesecu Ramazanu: Pokloni i ramazanske vaktije za građane

U susret mjesecu Ramazanu: Pokloni i ramazanske vaktije za građane

Odjevene u tradicionalne narodne nošnje, s osmijehom na licu i lijepim riječima, djevojke iz našeg najstarijeg kulturno-umjetničkog društva Baščaršija danas su u ime općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića i Općine Stari Grad širile radost, ramazansku atmosferu i poklone građanima u najužoj jezgri.

Image

Povodom dolaska mubarek mjeseca Ramazana, građani su danas počašćeni hurmama i ramazanskim vaktijama, te im je čestitan dolazak ovog svetog mjeseca.

Image

„Ovo je bio mali znak pažnje da pokažemo i građanima i gostima da sa radošću dočekujemo naš najsvetiji mjesec. Želimo da naši gosti u Starom Gradu osjete naše običaje i tradiciju i ponesu najljepše uspomene. Svim vjernicima još jednom želim Ramazan Šerif Mubarek Olsun,“ poručio je načelnik Hadžibajrić povodom današnjeg događaja na ulicama Starog Grada.

Image

Ni kiša danas nije spriječila veliki broj građana i posjetilaca da uživaju u srcu Starog Grada. Lijepe djevojke iz Kulturno-umjetničkog društva „Baščaršija“ dijelile su hurme i vaktije na Baščaršijskom trgu, ulicama Bravadžiluk i Sarači.

Image

Pokloni koje su dijelile obradovali su građane, a svi su uputili riječi zahvalnosti. Također, mnogi, a posebno strani turisti, su se željeli uslikati sa tradicionalno obučenim članicama KUD-a „Baščaršija“.

Image

Na Baščaršijskom trgu susreli smo dvije turistinje iz Zagreba, koje su radoznalo pitale šta se to dešava. „Ovo što radite je jedinstveno. Ovakvo nešto nismo vidjele nigdje, a bili smo u mnogo gradova. Hvala vam na poklonima, jedva čekamo da probamo hurme. Već smo probale somune, ćevape, razne pite… Stari Grad je zaista nešto posebno“, kazala je Maria iz Zagreba – navode iz sarajevske općine Stari Grad.

Previous Tarik Jašarević, glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije
Next Visoki predstavnik pozdravlja odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH za gašenje požara

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vrhovima Bjelašnice do Lukomira (VIDEO)

Lukomir je planinsko selo koje se nalazi na južnim obroncima Bjelašnice na 1495 metara nadmorske visine, što ga čini najvišim naseljenim mjestom Bosne i Hercegovine i jedinim preko 1300 m.

BH RAZGLEDNICA

U julu rekordna posjeta turista Sarajevu: Najviše Turaka, Arapa i Amerikanaca (VIDEO)

  U julu ove godine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je najveću posjećenost turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkad ova ustanova prati te trendove, rečeno je za agenciju Fena.

BH RAZGLEDNICA

U parku „Bosanski stećak i zastava“ obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25 novembar, Općina Novi Grad Sarajevo obilježila je prigodnim programom u parku „Bosanski stećak i zastava“. Prvom parku takve vrste u BiH, sa sedam