U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

S područja Tuzlanskog kantona u prethodna 24 sata od testiranih ukupno 85 osoba, nijedna nije pozitivna na koronavirus – potvrdila je na pres-konferenciji Kriznog štaba TK ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Ona je istaknula da su se četiri osobe u međuvremenu oporavile od infekcije koronavirusa, tako da je u TK u ovom trenutku 78 pozitivnih osoba na COVID-19.

– Na području Tuzlanskog kantona 2.198 osoba je u kućnoj izolaciji. Do danas imamo urađena 1.374 testiranja – rekla je ministrica Čolić.

Kako je navela, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 20 oboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je zbog nastavka liječenja morala biti premještena u drugi kanton, a Tuzlanski kanton suočio se i s jednim smrtnim slučajem.

Zavod za javno zdravstvo TK, kako je pojasnila, već je počeo prikazivati tabelarne podatke o broju zaraženih osoba u odnosu na broj izliječenih.

– Veoma nam je drago ako imamo osobe koje se oporavljaju i to veoma snažno psihološki utječe na sve ljude. Međutim, stav Kriznog štaba je da je situacija i dalje veoma ozbiljna – upozorila je ministrica Čolić.

Previous Novi napad na Partizansko spomen groblje u Mostaru
Next Tuka donirao zaštitnu opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

You might also like

NAŠI DANI

Prije 27 godina naša država postala punopravna članica UN

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 27 godina postala punopravna članica u Ujedinjenim nacijama i tada se prvi put zavihorila zastava Bosne i Hercegovine sa ljiljanima ispred zgrade

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Brčko: Gradonačelnik darovao prve bebe i obradovao 750 mališana paketićima

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić darovao je prve bebe rođene u novoj godini novčanim iznosom od po 500 KM. Prve porodilje u Brčkom u 2021. godini su

NAŠI DANI

Gotovo 200 tijela pronađeno u masovnoj grobnici unutar bolnice u Khan Younisu

Palestinske ekipe civilne zaštite otkrile su masovnu grobnicu unutar medicinskog kompleksa Nasser u Khan Younisu u Gazi, a do sada je izvučeno 180 tijela, saznaje Al Jazeera, dok Izrael nastavlja