U Tuzlanskom kantonu dvanaesti dan bez novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu dvanaesti dan bez novozaraženih

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata na koronavirus testirane su 172 osobe, a nijedna od njih nije s pozitivnim nalazom, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja ovog kantona.

U prilog činjenici da epidemija koronavirusa jenjava ide i činjenica da je ovo dvanaesti dan zaredom kako nije zabilježen nijedan novi slučaj infekcije virusom.

Prema izjavi ministrice zdravlja TK Dajane Čolić, trenutno je devet pozitivnih na koronavirus, dok su se ostale zaražene osobe oporavile.

Od početka pandemije virusa korona u ovom kantonu zaražene su bile 84 osobe.

Iako je najavljeno da će, sukladno nedavnoj presudi Ustavnog suda, biti zatvoreni svi karantini, to se još nije dogodilo.

Prema riječima menadžera hotela „Tuzla“ Predraga Blažanovića, u karantinu ovog hotela nalazi se još stotinjak osoba.

– Nema novoprispjelih osoba u karantin, a u ponedjeljak ili utorak očekujemo da će ga svi napustiti, nakon što bude u potpunosti završen proces testiranja na koronavirus – izjavio je Blažanović za Fenu.

U karantinu hotela „Tehnograd“ pušteno je pedesetak „izolanata“, a među njima i Asmir Mujkić iz Gradačca, jedan od skupine vozača koji su dovezeni s graničnog prijelaza Brčko.

– Evo me konačno kod kuće, s porodicom. Izašao sam sinoć, a u karantinu je ostalo još tridesetak osoba, koje čekaju drugo testiranje. Rečeno nam je da u ponedjeljak ponovo dođemo, ali samo da bismo primili rješenje o prestanku boravka u karantinu – kaže Mujkić za Fenu.

Prema informacijama iz Kantonalne uprave civilne zaštite, svi karantini će biti ukinuti najkasnije sredinom iduće sedmice.

Previous Dostavljeno 80 respiratora koje je kupila Vlada FBiH
Next S jedne strane ulice ljudi hodaju napolju, slobodni. S druge gledaju kroz prozor..

You might also like

NAŠI DANI

Zemljo tisućljetna… Bilino polje stotinama godina svjedoči ponosu bosanskom

  Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na stadionu Bilino polje u Zenici slavila protiv reprezentacije Austrije u drugom susretu Lige nacija u grupi 3 rezultatom 1:0. Na Bilinom

NAŠI DANI

Parada ponosa! Travnički maturanti u šetnji vezirskim gradom (Video)

Defile maturanata Mješovite srednje škole “Travnik” Pogledajte kako je bilo sinoć na defileu ulicom Bosanskom, kada su ove mlade ljude ponosno ispratili roditelji, rodbina, profesori i školske kolegice i kolege,

NAŠI DANI

Busovača: Učenici u Gornjoj Rovni dobili najsavremenije opremljenu školsku zgradu u državi

Od ove školske godine učenici Područne škole Gornja Rovna u općini Busovača, konačno, nakon skoro tri desetljeća idu u pravu školsku zgradu. I to ne bilo kakvu nego, zahvaljujući najvećim