U utorak promocija knjige ˝Sevdah u srcu, sevdalinka u duši”

U utorak promocija knjige ˝Sevdah u srcu, sevdalinka u duši”

 

JU Narodna i Univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla i Udruženje muzičkih umjetnika Tuzla, vas pozivaju na promociju knjige “Sevdah u srcu, sevdalinka u duši” autora Zlatka Dukića.

Promocija će se održati u utorak 27.02.2018 godine od 18 sati u prostorijama biblioteke.

Na promociji osim autora o značaju ovoga djela govoriće i profesorica Jasna Hadžiselimović te muzikolog Mirela Ibrahimović – Mehanović, uz moderaciju Dine Kalesića.

Ovom prilikom pored knjige biće promovisan i DVD, koji sadrži najbolje izvedbe sa proteklih izdanja Festivala sevdalinke.

Podsjećamo vas da se ove godine Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” održava 11. i 12. aprila u BKC-u Tuzla.

Ovo je deseto izdanje ovoga Festivala i za razliku od prethodnih, ove godine traje dva dana i takmičarskog je karaktera, gdje će na prvoj večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.

Izvor: tuzlarije.net
Previous Abdurezak Hifzi Bjelevac: Zatočenik zaborava
Next Fascinantan snimak iz zraka: Livanjski divlji konji

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Stari Grad i čitavo Sarajevo su spremni za 29. Sarajevo Film Festival

Danas počinje 29. Sarajevo Film Festival, riječ je o vodećem i najuglednijem filmskom festivalu u Jugoistočnoj Evropi. Značajan dio festivalskih aktivnosti će se odvijati i u starogradskoj općini. Općina Stari

HISTORIJA

Mi se ponosimo time, da je upravo naš jezik, a iz naše otadžbine uzet za osnovu književnog jezika naših komšija

Ovako je učeni bosanski franjevac Antun Knežević pisao na temu nacionalnog identiteta i jezika. -Neke naše komšije vrlo se ljute, što se dičimo i ponosimo našim starim imenom, jezikom i

KULTURA I UMJETNOST

Sarajevo u najužem izboru za nagrade Global Production

Grad Sarajevo je u najužem izboru za nagrade Global Production koje je ove godine ustanovio Screen International, jedan od vodećih svjetskih filmskih časopisa, s ciljem odavanja priznanja za izuzetan rad