Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je Feni danas načelnik Općine Travnik Kenan Dautović (SDA).

Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno historijsko poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu – rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti prisutan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkom nivou kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera – rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik prisustvovati posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom prisustvovat će ispraćaju legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom porodicom – kazao je travnički načelnik.

Izvor: Agencije

Previous Blizanci spašeni ispod ruševina 40 sati nakon zemljotresa u Gaziantepu
Next Tri djela Safeta Zeca postavljena u italijanskom Trevisu

You might also like

NAŠI DANI

Kalesija parira glavnom gradu: Na Dan nezavisnosti podizanje najveće zastave Bosne i Hercegovine

  U kalesijakom naselju Jajići, na mjestu Bećirovića Brdo, za Dan nezavisnosti Bosne i Hercehovine u četvrtak 1. marta 2018., biće upriličeno svečano podizanje najveće državne zastave Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

Optužbe Grabar-Kitarović utemeljene na vokabularu UZP-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je kako posljednje izjave koje je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović iznijela prilikom posjete Izraelu, u kojima iznosi optužbe da je BiH “pod

NAŠI DANI

Zbrajanje štete nakon nevremena u Sapni i Kalesiji

Obilne padavine koje su u subotu navečer pogodile sjeveroistok Bosne i Hercegovine uzrokovale su izlijevanje bujičnih voda i veliku štetu u Kalesiji i Sapni, zbog čega je u ovoj općini