Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

Ulica u Travniku dobit će ime po Ćiri Blaževiću

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je Feni danas načelnik Općine Travnik Kenan Dautović (SDA).

Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno historijsko poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu – rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti prisutan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkom nivou kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera – rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik prisustvovati posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom prisustvovat će ispraćaju legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom porodicom – kazao je travnički načelnik.

Izvor: Agencije

Previous Blizanci spašeni ispod ruševina 40 sati nakon zemljotresa u Gaziantepu
Next Tri djela Safeta Zeca postavljena u italijanskom Trevisu

You might also like

NAŠI DANI

Opozicija u manjem entitetu: SNSD ne ruši BiH nego RS

Da bi danas neko podržao Dodika i njegov SNSD u svojim suludim i šizofrenim namjerama po pitanju njihovog projekta nezavisnosti RS u okvirima Dejtonskog sporazuma, morao bi biti politički diletant,

SPORT

KS: Upriličen prijem reprezentacije Dia BiH – evropskih prvaka

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija ugostili su danas futsal reprezentaciju dijabetičara Bosne i Hercegovine i doktora Midhata Mujića iz Saveza dijabetoloških udruženja BiH.

NAŠI DANI

Knežević: Prije je zagađenost bila i deset puta viša

Gost dnevnika BHRT-a bio je Aleksandar Knežević, stručnjak za kvalitet zraka. Sa njim smo razgovarali o zagađivanju zraka, zagađivačima i načinu kako možemo poboljšati kvalitet zraka u gradovima Bosne i