Univerzitet u Sarajevu u subotu promovira 5.246 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu u subotu promovira 5.246 diplomanata i magistranata

 

Univerzitet u Sarajevu u subotu će promovirati 5.246 diplomanata i magistranata, a svečana promocija i dodjela bit će održana u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch“- Zetra, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održana je konferencija za medije na kojoj su učestvovali Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu i prorektori Aida Hodžić, Aleksandra Nikolić, Elvir Čizmić, Maida Čohodar-Husić i Sanja Burić, te Rijana Jusufbegović, studentica-prorektorica.

Naglasivši da u decembru Univerzitet u Sarajevu obilježava svoju 69. godišnjicu, rektor Rifat Škrijelj je istakao da Univerzitet ovogodišnjom promocijom diplomanata i magistranata nastavlja svoj kontinuitet obilježavanja ”Decembarskih dana UNSA”.

”Dani Univerziteta će biti obilježeni nizom događaja koje započinjemo svečanom promocijom diplomanata i magistranata, a ovogodišnjom promocijom šaljemo poruku da Univerzitet u Sarajevu u punom kapacitetu, sa svojim studentima, opravdava društvenu ulogu koja mu je namijenjena i da će i ove godine Bosni i Hercegovini podariti preko 5.200 studenata sa diplomama prvog i drugog ciklusa studija“, rekao je Škrijelj.

Prorektorica Hodžić je istakla da će svim svršenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome biti uručene u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch“, te da će na svečanosti biti uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

”Stotinu osamdeset i jedan najuspješniji student prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa, na koje smo izuzetno ponosni, primit će posebna priznanja. Bit će dodijeljeno 55 Zlatnih znački, 116 Srebrenih i 10 Povelja Univerziteta”, kazala je Hodžić.

Previous Osmanagić: Zahvaljujući našoj promociji širom svijeta, svake godine privučemo nekoliko desetina hiljada turista
Next BH sedmica inženjerstva okupila svjetske i bosanske stručnjake

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Nedim Selimović, uspješni student i mladi ljekar iz Tuzle: Imam želju da pomažem i liječim naš narod

Nedim je dobitnik priznanja “Nagrada Grada Tuzle” koje se dodjeljuje najuspješnijim studentima. Pročitajte Nedimove savjete i motivacionu poruku za sve one koji završavaju srednju školu i žele upisati medicinu. Nedim

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Admir Greljo, mladi bosanski naučnik koji je doktorirao na temu ‘Božje čestice’

DESETA GODIŠNJICA OTKRIĆA HIGGSOVOG BOZONA & KARIJERNA PRIČA – ADMIR GRELJO (Tekst: Asocijacija za napredak nauke i tehnologije) Danas obilježavamo desetu godišnjicu otkrića Higgsovog bozona – misteriozne subatomske čestica koja

MADE IN BOSNIA-387

Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Pametni privjesak za ključeve bi mogao zamijeniti tradicionalne USB stikove i olakšati mnogo drugih radnji.