Unsko-sanski kanton: Obilježena 22. godišnjica slamanja “Februarske ofanzive” (Foto)

Unsko-sanski kanton: Obilježena 22. godišnjica slamanja “Februarske ofanzive” (Foto)

Nadljudskim naporima pripadnika 5. korpusa ARBiH i policije osujećen plan neprijatelja da ovlada ovim prostorom i dođe do hidrocentrale u Kostelima.

U organizaciji Udruženja Hasin vrh i podršku gradske uprave Bihaća, Vlade USK-a i Općine Cazin danas je na lokalitetu Nuglovi u bihaćkom naselju Spahići, kod čuvenog Hasinog vrha, održana osmi put tradicionalna manifestacija, kojom se bivši pripadnici 5. korpusa Armije R BiH prisjećaju slamanja neprijateljske “februarske ofanzive” ratne 1994. godine.

Ovogodišnjem obilježavanju prisustvovalo je preko hiljadu posjetilaca, nekadašnjih direktnih aktera bitke, ali i veliki broj mladih koji su od ratnih komadanata mogli čuti sve šta se je dešavalo tokom bitke ratne 1994.godine.

U svojim obraćanjima ratni komadanti Hamdo Delalić, Hamdija Abdić, Mirsad Selmanović, Esad Bašagić, Amir Avdić i Agan Elkasović istakli su da je nadljudskim naporima pripadnika 5. korpusa ARBiH i policije osujećen plan neprijatelja da ovlada ovim prostorom i dođe do hidrocentrale u Kostelima.

O aktuelnom društvenom stanju 22.godine nakon jedne od najvažniji bitaka za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata govorili su u ime grada Bihaća, Vlade USK-a i Općine Cazin, Smail Toromanović, Izudin Saračević i Jusuf Bajrektarević. Istakli su da na obilježavanjima bitaka herojskog 5.korpusa Armije R BiH treba biti što više mladih, kako bi se ponosna i časna borba Armije Bosne i Hercegovine prenosila na slijedeće generacije .

 

Izvor: USN.ba

 

Previous Lukavčanin Hamza Čajić odbranio titulu prvaka Evrope u karateu!
Next Avantur ponudio drugačiji pogled na ljepote Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Zildžić: Nakon 15 godina ravnomjernija raspodjela javnih prihoda

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, čiji je predlagač poslanik Salko Zildžić sa grupom poslanika. Na sjednici Predstavničkog

NAŠI DANI

Obilježena 15. godišnjica otvaranja Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica

  Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti žrtvama genocida, danas je obilježena 15. godišnjica od zvaničnog otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježja i mezarje za žrtve genocida

NAŠI DANI

Vučić Erdoganu rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet naše države, pa se žalio na bošnjačke medije

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, poručio je kako je predsedniku Erdoganu prenio da Republika Srbija poštuje integritet Bosne i