USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

 

Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona za N1 je kazao da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom “Diploma” u tom kantonu, te da je MUP USK izuzeo svu dokumentaciju vezanu za pomenuti slučaj.

Za N1 je potvrdio da je sprovedena i akcija MUP-a u jutarnjim satima, gdje su od škole Multilingua izuzeli dokumentaciju – ali će formirana komisija tražiti tu dokumentaciju – kako bi istražila i potvrdila sve činjenice.

“Nadzorna komisija je formirana jučer, ona je automatski jutros krenula u Sanski Most koji je udaljen 130 kilometara od Bihaća. Došli su oko 9 – 10 sati. Dok su tražili dokumentaciju – MUP je imao akciju, oni su izuzeli dokumentaciju”,kazao je.

Ministarstvo obrazovanja je formiralo komisiju pomoću koje će vršiti nadzor nad ustanovom, a o aferi “Diploma”, koju su otkrili novinari Žurnala – saznali su iz medija.

“Saznali smo iz medija da je urađena diploma u roku od 17 dana. Ministarstvo je uradilo sve po zakonu, danas su bili na terenu. Mi ćemo pokušati doći do dokumentacije”, rekao je.

Omerdić još uvijek ne zna ko će voditi istragu.

“Mi unutar ministarstva možemo vršiti nadzor, tražit ćemo od MUP-a dokumentaciju koja nam treba da bi ustanovili sve. Inicijativa dolazi iz Ministarstva obrazovanja”, rekao je Omerdić.

O daljim koracima ne može govoriti, ali:

“Ako se potvrdi činjenično stanje da se tako desilo, to ima posljedice. Oni znaju koje su.”

Zatvaranje škole?

“Najvjerovatnije da, ako se sve potvrdi”, izjavio je Za N1 ministar obrazovanja.

Previous Počinje s radom fabrika elektrogeneratora u Živinicama, posao za 80-100 radnika
Next AS Holding će investirati 10 miliona eura u proizvodne pogone

You might also like

NAŠI DANI

Probijena druga cijev tunela Ivan

Druga cijev tunela Ivan dužine 1721 metar na dionici Tarčin – Konjic danas je probijena oko tri sedmice prije predviđenog roka. Tunel Ivan, kapitalni je projekt koji će znatno promijeniti

NAŠI DANI

Šarović: Zabraniti izvoz šumskih drvnih sortimenata na dvije godine

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović narednih dana će provesti hitne konsultacije sa nadležnim institucijama i pokrenuti potrebne procedure prema Savjetu ministara BiH, kako bi

NAŠI DANI

Delegacija FK Sarajevo posjetila sirijske izbjeglice u Turskoj i susrela se s Erdoganom

  Sabrina Buljubašić, generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, zajedno sa većinskim vlasnikom kluba Vincentom Tanom i Lim Wee Chaiem, vlasnikom kompanije Top Glove, nalazi se u trodnevnoj posjeti Istanbulu. Cilj