USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

 

Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona za N1 je kazao da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom “Diploma” u tom kantonu, te da je MUP USK izuzeo svu dokumentaciju vezanu za pomenuti slučaj.

Za N1 je potvrdio da je sprovedena i akcija MUP-a u jutarnjim satima, gdje su od škole Multilingua izuzeli dokumentaciju – ali će formirana komisija tražiti tu dokumentaciju – kako bi istražila i potvrdila sve činjenice.

“Nadzorna komisija je formirana jučer, ona je automatski jutros krenula u Sanski Most koji je udaljen 130 kilometara od Bihaća. Došli su oko 9 – 10 sati. Dok su tražili dokumentaciju – MUP je imao akciju, oni su izuzeli dokumentaciju”,kazao je.

Ministarstvo obrazovanja je formiralo komisiju pomoću koje će vršiti nadzor nad ustanovom, a o aferi “Diploma”, koju su otkrili novinari Žurnala – saznali su iz medija.

“Saznali smo iz medija da je urađena diploma u roku od 17 dana. Ministarstvo je uradilo sve po zakonu, danas su bili na terenu. Mi ćemo pokušati doći do dokumentacije”, rekao je.

Omerdić još uvijek ne zna ko će voditi istragu.

“Mi unutar ministarstva možemo vršiti nadzor, tražit ćemo od MUP-a dokumentaciju koja nam treba da bi ustanovili sve. Inicijativa dolazi iz Ministarstva obrazovanja”, rekao je Omerdić.

O daljim koracima ne može govoriti, ali:

“Ako se potvrdi činjenično stanje da se tako desilo, to ima posljedice. Oni znaju koje su.”

Zatvaranje škole?

“Najvjerovatnije da, ako se sve potvrdi”, izjavio je Za N1 ministar obrazovanja.

Previous Počinje s radom fabrika elektrogeneratora u Živinicama, posao za 80-100 radnika
Next AS Holding će investirati 10 miliona eura u proizvodne pogone

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović: Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna Bosna i Hercegovina

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilijaš večeras je u Sportskoj dvorani Ilijaš održan iftar i druženje, kojem je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Kako je saopćeno,

NAŠI DANI

Srebreničani se oprostili od Zlatnog ljiljana Nedžada Bektića (FOTO)

U srebreničkom selu Karačići na mezarju Mahmutov Do danas je klanjana dženaza Nedžadu Bektiću podrinjskom heroju i nosiocu najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan.  Počasnom paljbom Bektić je ispraćen na posljedni

NAŠI DANI

Nobilo o slučaju studenata: Izgled i boja kože bila presudna

Gostujući na N1 televiziji u Zagrebu advokat Anto Nobilo je govorio o slučaju studenata iz Nigerije koji su završili u izbjegličkom kampu u Bosni i Hercegovini. “Nema migranta za kojeg