Uskoro će Sarajevo biti povezano sa tri nove aviolinije

Uskoro će Sarajevo biti povezano sa tri nove aviolinije

Na osnovu Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji je 28.11.2023. godine raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa ciljem razvoja turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika, te osnaživanja turističkog sektora, bit će realizovane nove direktne aviolinije prema gradovima – Atina, Solun,te ponovno uspostavljanje letova prema Varšavi

Komisija za stručnu ocjenu je, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom utvrdila da je po Javnom pozivu pristiglo pet blagovremenih prijava te je jednoglasno konstatovala da su četiri kompanije

  • POLSKIE LINIE LOTNICZE “LOT” S.A.
  • RYANAIR DAC
  • AEGEAN AIRLINES S.A. i
  • TUI AIRWAYS

dostavile urednu dokumentaciju traženu Javnim pozivom, te će sa istim zaključiti ugovore.

Odluku možete preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba i web stranici JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. www.sarajevo-airport.ba, a svim ostalim detaljima javnost će biti blagovremeno upoznata.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo,  odnosno Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i Međunarodnim aerodromom Sarajevo nastavlja s aktivnostima uvođenja novih direktnih avio linija putem subvenicioniranja aviokompanija, a sve u cilju unapređenja i razvoja turističkog sektora u Kantonu Sarajevo.

Ovaj put javni poziv omogućio je da aviokompanija Aegean Airlines potvrdi obavljanje letova iz Sarajeva za Skoplje tokom cijele godine. Također, aviokompanija TUI AIRWAYS će zahvaljujući poticajima, nastaviti sa obavljanjem letova na relaciji London – Sarajevo, koji su izuzetno važni za razvoj zimskog turizma u BiH. Aviokompanija Lot Polish ponovo uspostavlja letove za Varšavu.

Nažalost, aviokompanija Norwegian Air Shuttle koja planira uspostavu letova prema Skandinaviji, nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju zahtjevanu Javnim pozivom.

Novi Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo bit će prilika za sve avio kompanije koje imaju potencijal i značaj za turističko tržište, brojnu dijasporu i građane.

Previous Izraelska vojska ubija 250 Palestinaca dnevno uz mnogo više života u opasnosti od gladi, bolesti i hladnoće
Next Počinje skijaška sezona na Vlašiću, objavljene i cijene vertikalnog transporta

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Učenici na ekskurzije odlaze u druge zemlje, a Bosnu i Hercegovinu uopće ne poznaju

Hiljade učenika iz Bosne i Hercegovine svake godine odlaze na školske ekskurzije u susjedne zemlje ili neke udaljenije zemlje, a da nisu upoznali ni svu ljepotu vlastite države, piše bh.

TURIZAM

Krajina u organskoj proizvodnji i turizmu

  Razvojne ekonomske šanse USK najviše se ogledaju u iskorištenosti potencijala u poljoprivredi i sve više rastućem turizmu. Posebno su značajne poljoprivredne površine kao što su oranice i bašte na

BH RAZGLEDNICA

Vlašić postaje centar sportskog turizma

Da naša zemlja obiluje turističkim potencijalima i destinacijama koje nude sadržaje iz različitih oblasti, ovog je ljeta pokazao Vlašić, koji postaje centar sportskog turizma i baza za pripreme domaćih, ali