Unsko-sanski kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“

Unsko-sanski kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“

 Posljednjih mjeseci svjedočimo nemoći svih nivoa vlasti da riješe problem ogromne količine zagađenog zraka. Međutim, USK nema tih problema.

Koliko je Unsko-sanski kanton, u odnosu na ostatak države čist, govori činjenica da ovaj kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“, javlja rtvusk.

Kantonalno Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša  ima plan zaštite kvalitete zraka, koji jasno definiše aktivnosti u vezi sa eventualnim zagađenem zraka. Većina tih aktivnosti, kao što je energetska efikasnost, studija o uvođenju biciklizma, te planirano uvođenje mjernih stanica, ministarstvo provodi kako bi kontroliralo kvalitetu zraka.

-Poljoprivreda, proizvodnja zdrava hrane, turizam.. smjernice su razvoja ovog kantona ističu iz pomenutog ministarstva.

Iz kantonalnog inspektorata za zaštitu okoliša navode da na terenu ne svjedoče ekstremnim situacijama kada je u pitanju puštanje negativnih emisija u zrak.

Previous Visočki muzej čuva nadvratnik i natprozornik srednjovjekovnog grada (Video)
Next Otvorena nova tvornica Sarajevskog kiseljaka u Kreševu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Banana rodila usred Sanskog Mosta

 Sanjanin Hikmet Seferović uspješno je uzgojio u svom vrtu malu plantažu od desetak stabala banana, a ove godine očekuje ukusne plodove i rekordan urod ovog egzotičnog voća. Kaže kako je

BH RAZGLEDNICA

PRIRODNO BOGATSTVO BOSNE I HERCEGOVINE (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=dRjsVgCpQfw

BH RAZGLEDNICA

Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 hiljada turista

  Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, u protekloj je godini posjetilo oko 15 hiljada turista, rekao je Feni vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Vjetrenica Nikša