Unsko-sanski kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“

Unsko-sanski kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“

 Posljednjih mjeseci svjedočimo nemoći svih nivoa vlasti da riješe problem ogromne količine zagađenog zraka. Međutim, USK nema tih problema.

Koliko je Unsko-sanski kanton, u odnosu na ostatak države čist, govori činjenica da ovaj kanton ponosno i s pravom nosi titulu „zelenog kantona“, javlja rtvusk.

Kantonalno Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša  ima plan zaštite kvalitete zraka, koji jasno definiše aktivnosti u vezi sa eventualnim zagađenem zraka. Većina tih aktivnosti, kao što je energetska efikasnost, studija o uvođenju biciklizma, te planirano uvođenje mjernih stanica, ministarstvo provodi kako bi kontroliralo kvalitetu zraka.

-Poljoprivreda, proizvodnja zdrava hrane, turizam.. smjernice su razvoja ovog kantona ističu iz pomenutog ministarstva.

Iz kantonalnog inspektorata za zaštitu okoliša navode da na terenu ne svjedoče ekstremnim situacijama kada je u pitanju puštanje negativnih emisija u zrak.

Previous Visočki muzej čuva nadvratnik i natprozornik srednjovjekovnog grada (Video)
Next Otvorena nova tvornica Sarajevskog kiseljaka u Kreševu

You might also like

NAŠI DANI

Blagaj: UČENICI NA HERCEGOVOJ TVRĐAVI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola u svečanom defileu sa državnim zastavama izašli su u petak na tvrđavu Herceg Stjepana Kosače u Blagaju povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

BH RAZGLEDNICA

Čapljina: Završena prva faza rekonstrukcije starog mosta u Klepcima

U Čapljini je izvršena primopredaja radova vezanih za  hitne konzervatorsko-restauratorske mjere sanacije na Starom mostu u Klepcima na rijeci Bregavi. Primopredaji su prisustvovali direktor Zavoda za zaštitu spomenika FBiH Ante

BH RAZGLEDNICA

Producenti oduševljeni prirodom: U Bihaću se snima holivudski film “Divlja rijeka 2”

Na Štrbačkom buku kod Bihaća, u srcu Nacionalnog parka Una, počelo je snimanje visokobudžetnog igranog akcionog filma, javlja AA. “Bit će to akcioni film, rafting na rijeci, ovdje snimamo scene