Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Željezničar je večeras u okviru 31. kola Premijer lige BiH dočekao ekipu Radnika iz Bijeljine, a utakmica je posvećena nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice – Ivici Osimu.

Utakmica je počela u 19.21 sat, što simbolizira 1921. godinu, kada je osnovan FK Željezničar. Ulaz na utakmicu bio je besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar i za djecu.

Za sve one Željine prijatelje iz Bosne i Hercegovine, ali i čitavog svijeta, koji ipak žele finansijski podržati Plave sa Grbavice, omogućena je online kupovina virtuelnih ulaznica, koje su, također, kreirane da budu uspomena na Ivicu Osima.

Plava boja preovladavala je na tribinama, a svi posjetioci su prije ulaska u popularnu “Dolinu ćupova” mogli i da se upišu u Knjigu žalosti.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren su izašli u majicama sa slikom Ivice Osima, a na tribinama je organizirana posebna koreografija.

Uz stadion je postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a tokom utakmice Grbavicu je nadlijetao i avion s velikim transparentom sa porukom “Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941. – 2022.“.

Tokom utakmice premijerno je puštan remix pjesme “Grbavica“, koji je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina nakon“ načinio producent Adis Kutkut – Billain. U poluvremenu su o životu i djelu Ivice Osima govoriti poznati Željovci.

Na utakmici su bili predstavnici brojnih sportskih kolektiva, kao i ugledne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta. Željezničar je tako na veličanstven način ispratio svoju legendu.

FTV
Previous Udruženje 'Istina-Kalinovik '92' traži od Srđana Puhala informacije o sudbini ubijenih članova svojih porodica
Next Heroji među nama: Ali Hamza Duraković objašnjava kako je spašen Amerikanac koji se utapao u Neretvi

You might also like

TURIZAM

Zimska čarolija na Bjelašnici i Igmanu: Brojni zanimljivi sadržaji za sve posjetioce

Olimpijske planine Bjelašnicu i Igman svake zime posjete brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine a prije pandemije koronavirusa i brojnih drugih država, posebno iz zemalja regije. Od samom

SPORT

Poraz Zmajeva od Poljske u finalu pretkvalifikacija za OI

U finalnom meču pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz od Poljske reultatom 72:76. Početak utakmice je prošao u dosta izjednačenom ritmu, obje reprezentacije

SPORT

Baždarević: U Savezu izabrati prave ljude; ima mnogo sposobnih ljudi s karizmom koji mogu drugačije postaviti stvari

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević vjeruje da će ovogodišnje Evropsko prvenstvo, koje počinje 11. juna, donijeti dobar fudbal, posebno zbog povratka navijača na stadione