Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Željezničar je večeras u okviru 31. kola Premijer lige BiH dočekao ekipu Radnika iz Bijeljine, a utakmica je posvećena nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice – Ivici Osimu.

Utakmica je počela u 19.21 sat, što simbolizira 1921. godinu, kada je osnovan FK Željezničar. Ulaz na utakmicu bio je besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar i za djecu.

Za sve one Željine prijatelje iz Bosne i Hercegovine, ali i čitavog svijeta, koji ipak žele finansijski podržati Plave sa Grbavice, omogućena je online kupovina virtuelnih ulaznica, koje su, također, kreirane da budu uspomena na Ivicu Osima.

Plava boja preovladavala je na tribinama, a svi posjetioci su prije ulaska u popularnu “Dolinu ćupova” mogli i da se upišu u Knjigu žalosti.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren su izašli u majicama sa slikom Ivice Osima, a na tribinama je organizirana posebna koreografija.

Uz stadion je postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a tokom utakmice Grbavicu je nadlijetao i avion s velikim transparentom sa porukom “Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941. – 2022.“.

Tokom utakmice premijerno je puštan remix pjesme “Grbavica“, koji je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina nakon“ načinio producent Adis Kutkut – Billain. U poluvremenu su o životu i djelu Ivice Osima govoriti poznati Željovci.

Na utakmici su bili predstavnici brojnih sportskih kolektiva, kao i ugledne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta. Željezničar je tako na veličanstven način ispratio svoju legendu.

FTV
Previous Udruženje 'Istina-Kalinovik '92' traži od Srđana Puhala informacije o sudbini ubijenih članova svojih porodica
Next Heroji među nama: Ali Hamza Duraković objašnjava kako je spašen Amerikanac koji se utapao u Neretvi

You might also like

SPORT

Selektor Zmajeva objavio spisak za meč s Grčkom: Povratak Bešića i Medunjanina, poziv dobio i Memišević

Selektor “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, danas je u hotelu Evropa objavio širi spisak igrača za kvalifikacioni susret s Grčkom. Na njemu se našlo 28 imena, među kojima

SPORT

Davis Cup – Bašić i Haase otvaraju meč Bosna i Hercegovina – Holandija

Mirza Bašić i Robin Haase otvorit će meč drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Holandije, koji je na rasporedu od petka do nedjelje

BH RAZGLEDNICA

Blistaju džamije i haremi pred dolazak ramazana

Večeras, sa akšam-namazom, nastupa ramazan, najodabraniji mjesec muslimana. Mjesec posta, odricanja i darežljivosti u kojem vjernici poste od ranog jutra, zore, do zalaska sunca. Muslimani ramazan doživljavaju kao poseban mjesec,