Već na proljeće moguć početak gradnje prve dionice magistralne ceste Tuzla – Sarajevo

Već na proljeće moguć početak gradnje prve dionice magistralne ceste Tuzla – Sarajevo

Vlada Tuzlanskog kantona i JP Ceste Federacije BiH predstavili su danas u Tuzli projekat izgradnje magistralne ceste M-18 Šićki Brod – Sarajevo, dionica Šićki Brod – Đurđevik, javlja rtvtk.

Vlada Federacije već je osigurala prvi dio sredstava u iznosu od 40 miliona KM. Za nastavak finansiranja očekuje se podrška Evropske banke za razvoj EBRD. Za mogući početak radova optimistično se pominje proljeće sljedeće godine. Riječ je o kapitalno i realnom projektu, naveli su domaćini današnje prezentacije ovog značajnog projekta.


Projekat izgradnje magistralne ceste Tuzla – Sarajevo je realan i početak izgradnje prve dionice koja će povezati Šićki Brod sa Đurđevikom mogao bi početi već na proljeće sljedeće godine. Osnov za takav optimizam jesu spreman projekat i početni kapital za njegovu realizaciju. Vodit će se računa i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.


Na inicijativu Kantonalne vlade i Skupštine, Vlada Federacije BiH, za ovaj svojevrsni projekat cestovne deblokade Tuzlanskog kantona, već je osigurala 40 miliona KM.


Riječ je o prioritetnom projektu i za Federaciju BiH, jer je magistralna cesta M-18 Tuzla – Sarajevo, jedna od najopterećenijih u Federaciji BiH i iznosi više od 15 hiljada vozila prosječnog godišnjeg dnevnog prometa.


Prezentacija projekta izgradnje magistralne ceste M-18 Šićki Brod – Sarajevo, dionica Šićki Brod – Đurđevik, bila je i ujedno prvi korak za formiranje tima u kojem će biti predstavnici lokalnih zajednica, kantonalnih i federalnih vlasti, te javnih preduzeća zaduženih za cestovnu infrastrukturu, a sve to da bi se pravovremeno i adekvtano moglo odgovoriti na bilo kakav mogući problem koji se ukaže tokom realizacije projekta.

Previous Diplomatski odnosi između Italije i naše zemlje uspostavljeni 1863. godine
Next Ponajbolji igrač kluba kojeg je kupio Ibrahimović: Nisam Hrvat, ja sam Bosanac

You might also like

OTPOR BOSNE

Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

Boračka udruženja iz Grada Mostara zajedno s porodicama šehida i poginulih boraca obilježila su u utorak 29. godišnjicu oslobađanja lijeve obale grada od srpsko-crnogorskog agresora. U akciji “Forsiranje Neretve” poginuli

NAŠI DANI

Ustavni sud BiH ukinuo brojne odredbe entitetske skupštine o prenosu nadležnosti. Dodiku nije pravo

Zbog velike zainteresiranosti javnosti za odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koja je donesena na 126. plenarnoj sjednici Ustavnog suda BiH u predmetu broj U 2/22, Ustavni sud obavještava da

NAŠI DANI

Reakcije: NS je za BiH isto ono što je URA za CG

Stižu mnogobrojne reakcije na najavu Naše Stranke da neće podržati načelničkog kandidata Koalicije za Mostar, što faktički znači da će HDZ ponovo imati gradonačelnika u tom gradu. -NS je za