Već na proljeće moguć početak gradnje prve dionice magistralne ceste Tuzla – Sarajevo

Već na proljeće moguć početak gradnje prve dionice magistralne ceste Tuzla – Sarajevo

Vlada Tuzlanskog kantona i JP Ceste Federacije BiH predstavili su danas u Tuzli projekat izgradnje magistralne ceste M-18 Šićki Brod – Sarajevo, dionica Šićki Brod – Đurđevik, javlja rtvtk.

Vlada Federacije već je osigurala prvi dio sredstava u iznosu od 40 miliona KM. Za nastavak finansiranja očekuje se podrška Evropske banke za razvoj EBRD. Za mogući početak radova optimistično se pominje proljeće sljedeće godine. Riječ je o kapitalno i realnom projektu, naveli su domaćini današnje prezentacije ovog značajnog projekta.


Projekat izgradnje magistralne ceste Tuzla – Sarajevo je realan i početak izgradnje prve dionice koja će povezati Šićki Brod sa Đurđevikom mogao bi početi već na proljeće sljedeće godine. Osnov za takav optimizam jesu spreman projekat i početni kapital za njegovu realizaciju. Vodit će se računa i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.


Na inicijativu Kantonalne vlade i Skupštine, Vlada Federacije BiH, za ovaj svojevrsni projekat cestovne deblokade Tuzlanskog kantona, već je osigurala 40 miliona KM.


Riječ je o prioritetnom projektu i za Federaciju BiH, jer je magistralna cesta M-18 Tuzla – Sarajevo, jedna od najopterećenijih u Federaciji BiH i iznosi više od 15 hiljada vozila prosječnog godišnjeg dnevnog prometa.


Prezentacija projekta izgradnje magistralne ceste M-18 Šićki Brod – Sarajevo, dionica Šićki Brod – Đurđevik, bila je i ujedno prvi korak za formiranje tima u kojem će biti predstavnici lokalnih zajednica, kantonalnih i federalnih vlasti, te javnih preduzeća zaduženih za cestovnu infrastrukturu, a sve to da bi se pravovremeno i adekvtano moglo odgovoriti na bilo kakav mogući problem koji se ukaže tokom realizacije projekta.

Previous Diplomatski odnosi između Italije i naše zemlje uspostavljeni 1863. godine
Next Ponajbolji igrač kluba kojeg je kupio Ibrahimović: Nisam Hrvat, ja sam Bosanac

You might also like

NAŠI DANI

Tuzla: Svečano otvoren Spomen park u čast branioca grada i države

U znak zahvalnosti braniocima Tuzle i Bosne i Hercegovine u odbrani od agresije 1992.-1995., danas je svečano otvoren Spomen park sa spomenikom braniocima Tuzle i Bosne i Hercegovine – 15.

HISTORIJA

Dan oslobođenja Mostara

14. februara 1945. godine oko podne prve jedinice 26. dalmatinske divizije probile su se u Mostar. Nešto kasnije do grada su se probile i 19. dalmatinska i 29. hercegovačka divizija,

NAŠI DANI

Iz Nezuka krenuo “Marš mira”: Nekoliko hiljada ljudi odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici

Preživjeli Srebreničani bili su na čelu kolone “Marša mira”, koja je jutros krenula iz Nezuka, kod Sapne, u Bosni i Hercegovini, kako bi odali počast hiljadama ubijenih u genocidu u