Večeras u Skenderiji klizački nastup Jayne Torvill i Christophera Deana

Večeras u Skenderiji klizački nastup Jayne Torvill i Christophera Deana

Večeras u Skenderiji Sarajevo Open 2024. i klizački spektakl za oči i dušu.

Olimpijski šampioni Jayne Torvill i Christopher Dean otplesali na ledu svoj čuveni Bolero.

Oživjela divna sjećanja, uz salve aplauza i oduševljenja!

Klizačkom nastupu šampiona velikog srca prisustvovali su gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicima Samirom Avdićem i Anjom Margetić Stakić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović sa zamjenica Mirelom Džehverović.

Danas je u Vijećnici upriličena press konferencija u čast slavnog britanskog klizačkog para Jayne Torvill i Christopher Deana, a u povodu obilježavanja 40. godišnjice sarajevskih Zimskih olimpijskih igara.

Torvill i Dean, svojom su izvedbom Bolera na ledu 1984. godine, opčinili, ne samo Sarajevo kao domaćina Olimpijade, nego i cijelu Evropu i svijet.

Prisutnim medijima su se u ime domaćina obratili gradonačelnica Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća, Jasmin Ademović.

„Na današnji dan, 14. februara ’84., ispisane su jedne od najljepših olimpijskih priča u našem Sarajevu. Zadovoljstvo je bilo ugostiti Jayne i Chrisa, u gradu njihovog životnog i sportskog trijumfa“, poručila je Karić, te zahvalila britanskom ambasadoru, NJ.E. Julian Reillyu na velikoj podršci.

Slavni klizači prisjetili su se ZOI-a uz posebne emocije prema Sarajevu i svim njegovim građanima, uvjereni da će na istom mjestu slaviti i naredne jubileje najbolje organiziranih Zimskih olimpijskih igara.

Klizački par ranije je ugošćen u sarajevskom Olimpijskom muzeju…

Previous Obilježena 47. godišnjica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru
Next  „Emina i Deda Show“ u sarajevskom BKC-u

You might also like

TURIZAM

Neum prepun turista – veliko povećanje dolazaka domaćih gostiju, pogotovo otkako je otvorena cesta Stolac – Neum

Hotelski i privatni smještaj u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na jadranskoj obali, popunjeni su, a očekuje se da će ova ljetna sezona ispuniti očekivanja turističkih radnika u ovoj turističkoj destinaciji.

SPORT

ZMAJEVI SPREMNI ZA MEČ SA UKRAJINOM

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su večeras na „Grbavici“ u Sarajevu službeni trening uoči utakmice polufinala baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine. Selektor Savo Milošević i njegovi saradnici imali

SPORT

Košarka: Bosna i Hercegovina večeras protiv moćne Francuske

  Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv selekcije Francuske igrati meč petog kola E-grupe kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Francuzi su u Tuzlu doputovali u