Veliki broj građana Sarajeva kurbane donirao Narodnoj kuhinji Stari Grad

Veliki broj građana Sarajeva kurbane donirao Narodnoj kuhinji Stari Grad

Veliki broj građana Sarajeva od jutarnjih sati dolazi u prostorije Narodne kuhinje Stari Grad kako bi donirali kurbansko meso za najugroženije kategorije stanovništva.

Upraviteljica kuhinje Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, izjavila je da su sa prijemom i podjelom kurbanskog mesa počeli jako rano i sve protiče jako dobro. Već do sada, kako je kazala, vlada veliko interesovanje.

Šeta je u izjavi medijima kazala kako je kurbansko meso u Narodnu kuhinju počelo pristizati već od sedam sati. “Velika količina mesa se očekuje. Prošle godine je bilo 60 tona. S tim, što je najvažnije, mi imamo obezbijeđenu hladnjaču”, rekla je Šeta, koja je dodala da će u toj hladnjači meso biti adekvatno pohranjeno do kraja godine.

Šeta je dodala kako je na terenu veliki broj volontera koji pomažu oko donacija. Naglasila je kako se donacije i prijem kurbanskog mesa odvijaju uz nadzor veterinarskih i sanitarnih inspektora. Na terenu su i pripadnici policije.

Ove godine očekuje da će donacije kurbanskog mesa biti veće u odnosu na godinu ranije. Dodala je kako su ove godine brojne i uplate za kuhinju.

Ističe kako su se mnogi odlučili donirati novac umjesto kurbana, kako bi uposlenici Narodne kuhinje Stari Grad mogli novac iskoristiti u druge svrhe, od kupovine namirnica do plaćanja računa. 

– Građani su pred vratima čitav dan. Rijeka (ljudi, op.a.) – rekla je Šeta.

Prema njenim riječima, donacije je moguće donijeti danas do 17 sati, kao i sutra od osam do 17 sati.

Izvor: Agencije

Previous Mostarska porodica Tipura čuva tradiciju bajramskih običaja
Next Zadruga Tarevci: Nakon Holandije planiraju više tona šljive izvesti i za Tursku

You might also like

NAŠI DANI

Višnja Aćimović optužena za ubistva u Vlasenici

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Višnje Aćimović zvane „Beba“ zbog zločina počinjenog nad civilima bošnjačke nacionalanosti 1992. godine na području Vlasenice. Višnju Aćimović Tužilaštvo BiH tereti da je na

NAŠI DANI

Pusić odgovorila mađarskom zvaničniku: To može reći samo neko ko ne zna ništa o Bosni

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova RH odgovorila je na šovinistički komentar mađarske Vlade. ‘Izazov sa Bosnom je kako integrisati zemlju sa 2 miliona muslimana.’ – napisao je, prenoseći stavove

NAŠI DANI

Mostar: Djeca svečano obilježila Dan formiranja ARBiH (Foto)

  Osnovna škola „Zalik“, u saradnji sa UG „Zalik“ i Džematom „Zalik“, danas je svečano obilježila 15. april – Dan formiranja Armije RBiH. „Bilježeći značajne datume naše istorije, gradimo identitet