Visoko: Prodavači suvenira u Parku Ravne izuzetno zadovoljni turističkom sezonom

Visoko: Prodavači suvenira u Parku Ravne izuzetno zadovoljni turističkom sezonom

Iako možemo kazati da je ljetna sezona u Parku Ravne na izmaku, turisti i dalje neprestane borave u posjetama svim ljepotama kojima raspolaže ova destinacija. Protekla godina definitivno nije bila povoljna za turizam na globalnom nivou, pa samim tim ni u kompleksu Ravne.

„Mi ćemo tek krajem godine imati statističke, zvanične podatke o broju turista koji su posjetili kompleks Ravne. Do sada možemo zaista reži da smo zadovoljni sezona kako je protekla do ovog momenta. U svakom slučaju mnogo je uspješnija od prethodne jer su ljudi poželjeli da izađu napolje, u prirodu, da se vrate istinskim vrijednostima. Broj stranih gosta je veći od prošle godine. Zimski period je uvijek, kao što je i očekivano, slabiji od ljetnog perioda. Samim tim je i radno vrijeme je kraće. Radno vrijeme se mijenja uslijed jesenjih mjeseci, radimo do 17 sati, za razliku od ljetnog perioda kada radimo do 19 sati“, izjavila je za RTV Visoko Azra Ohran Zubić.

Nakon razgovorapošli smo u obilazak Aleje suvenirnica gdje smo razgovarali sa prodavačima. Iskoristili smo priliku da ih ukratko predstavimo, ko su i čime se bave, te kako su zadovoljni ovom sezonom.

Šejla Sejdić je jedna od vlasnica suvenirnice u Aleji parka Ravne. Bavi se izradom i prodajom nakita od poludragog kamenja. Pored poludragog kamenja, u njenoj suvenirnici moguće je pronaći i kovani bakar, nakit od prirodne smole, kao i dekorativne piramide.

„Ovu godinu možemo nazvati boljom i uspješnijom. Pored naših lokalnih posjetitelja, povećao se broj turista iz drugih zemalja koji su zainteresovani za naše artikle“, kazala je Sejdić.

Vernes Islamović i mlada Nedžla Hodžić su također jedni od prodavača u Aleji suvenirnica koji su zadovoljni sezonom i prodajom. Iako je prethodna sezona bila veoma slaba, kažu da im je ova, 2021., ponovo vratila osmijeh na lice i želju za radom.

Nadamo se da će naredne sezone biti još uspješnije i da ćemo se uskoro oprostiti sa nemilosrdnom pandemijom korona virusa, te nastaviti sa normalnim aktivnostima bez ograničenja.

Previous Ratni zločinac Petković: Kajem se za počinjene zločine, izražavam sućut bošnjačkom narodu
Next Schmidt ograničavanjem broja mandata namjerava izbaciti Komšića i Izetbegovića iz utrke za Predsjedništvo BiH

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Neiskorišteni resursi u oblasti turizma velika šansa za prosperitet Bosanskopodrinjskog kantona Goražde

  Bogata prirodna i kulturno-historijska baština resursi su koji imaju neprocjenjivu vrijednost i potencijal za razvoj turizma na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde. Nažalost, bogatstvo kojim je priroda obdarila ovaj

BH RAZGLEDNICA

Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)

Vlašić je uoči Nove godine privukao mnogobrojne turiste, a po čemu je specifičan govore posjetioce ove srednjobosanske planine.

TURIZAM

Na Bjelašnici u toku realizacija projekta vrijednog 16 miliona KM

Radovi na bh. olimpijskoj planini Bjelašnici idu predviđenom dinamikom na opće zadovoljstvo kako investitora, tako i izvođača radova, te uz redovan nadzor IPSA Instituta d.o.o Sarajevo, potvrđeno je Feni iz