Vlada FBiH: 60 miliona obrtnicima, 20 mil. od BH Telekoma za cestu Šićki Brod – Đurdevik, 5 mil. Aerodromu Bihać

Vlada FBiH: 60 miliona obrtnicima, 20 mil. od BH Telekoma za cestu Šićki Brod – Đurdevik, 5 mil. Aerodromu Bihać

Na 296. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine izdvojeno je 60 MILIONA KM POMOĆI ZA 24.766 OBRTA I OSTALIH SAMOSTALNIH DJELATNOSTI U FBiH.

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Odlukom se utvrđuje lista korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima za period od 01.08.2020. godine do 31.07.2021. godine i iznosom dodjeljenih sredstava po Uredbi o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Ukupna sredstva za realizaciju ove odluke utvrđena su u Budžetu FBiH Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 59.999.335,49 KM i dodjeljuju se za 24.766 korisnika. Jedinična vrijednost koeficijenta u skladu sa Uredbom iznosi 859,88 KM.

Lista korisnika finansijske pomoći bit će dostupna putem linka https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/ koji će biti  objavljen na internet stranicama Vlade FBiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

20 MILIONA IZ DOBITI BH TELECOMA ZA IZGRADNJU PODDIONICE ŠIĆKI BROD – ĐURDEVIK


Vlada Federacije BiH usvojila je informacija Federalnog ministarstva prometa i komunikacija u vezi sa uplatom sredstava dobiti BH Telecoma d.d. Sarajevo u iznosu od 20 miliona KM na poseban račun za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za finansiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa Trezora, za realizaciju projekta izgradnja poddionice Šićki Brod – Đurdevik na trasi ceste Tuzla – Sarajevo. 

PET MILIONA KM ZA AERODROM BIHAĆ


Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava kapitalnog transfera „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Unapređenje avio prometa FBiH – JP Aerodrom Bihać“ utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija u iznosu od 5.000.000 KM. Ova sredstva bit će utrošena za nastavak otkupa eksproprijacije zemljišta. 

POVEĆANA POMOĆ BRANILAČKOJ POPULACIJI


Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi neprofitnim organizacijama – Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija“ utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. Izmjenom se iznos od 2.100.000 KM, zamjenjuje sa iznosom od 3.100.000 KM.

ODOBRENO 408.500 KM ZA NAJUSPJEŠNIJE SPORTISTE, SPORTSKE RADNIKE I UDRUŽENJA


Vlada Federacije BiH odobrila je da se iz Tekuće rezerve Budžeta FBiH, a u skladu sa zaključkom sa prethodne sjednice i zahtjevom Federalnog ministarstva kulture i sporta, izdvoji 408.500 KM za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima za ostvarene vrhunske rezultate na međunarodni takmičenjima u drugoj polovini 2021. godine.

Detaljnije o današnjoj sjednici na: http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/aktuelno_v2.php?akt_id=9845

Previous Kljuić pisao Milanoviću: Obnova vašeg stanovništva vršena je iz redova naše zemlje
Next FIBA o bosanskim košarkašicama: Godina Zmajica

You might also like

NAŠI DANI

Ugljanin: Status Sandžaka preduslov za rješenje spornih pitanja Bosne i Srbije

  Rješavanje ustavno-pravnog statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda je preduslov za trajno rješenje svih spornih pitanja koji opterećuju odnose Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i odnose bošnjačkog i srpskog

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastaće se s generalnim sekretarom NATO-a

Generalni sekretar NATO-a, gospodin Jens Stoltenberg, primit će u srijedu, 25. maja 2022. godine, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodina Šefika Džaferovića. -Generalni sekretar i predsjedavajući će nakon sastanka održati

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Hag: Potvrđen međunarodni oružani sukob, okupacija i hrvatski udruženi zločinački poduhvat

  Pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju danas su izrečene pravomoćne presude u predmetu protiv bivših političkih i vojnih vođa samoproglašene Herceg-Bosne – Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića,