Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta i zapošljavanje 120 novih policajaca u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Iz Uprave policije su u pripremljenom materijalu tražili mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu „policajac“, ali im je na ovoj sjednici odobreno raspisivanje oglasa za njih 120, jer se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionisani ili će se penzionisati do 2019. godine.

Raspisivanje javnog oglasa trebalo bi uslijediti najkasnije za 15 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca. U međuvremenu će uslijediti i imenovanje posebne komisije koja će izvršiti izbor najboljih kandidata.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana, i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična. Nakon obavljene obuke, novi policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.

Na ovoj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika – navode iz Vlade KS.

(MiruhBosne)

Previous I ovo je Bosna: Anonimni dobročinitelj platio sve dugove u pojedinim prodavnicama u Visokom
Next Sjećanje na Fikreta Hodžića, legendarnog bosanskog sportistu koji je mučki ubijen tokom agresije

You might also like

NAŠI DANI

Komšić poručio Brnabić: Granice Bosne i Hercegovine neupitne, prestanite se poigravati

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je danas na izjavu premijerke Republike Srbije Ane Brnabić koja je, govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova, kazala da

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Prva novinarska žrtva agresije na Bosnu i Hercegovinu: Identifikovano tijelo Kjašifa Smajlovića

Smajlovićevo tijelo je nedavno pronađeno u masovnoj grobnici Kazan bašča u blizini Zvornika U Podrinje identifikacionom centru u Tuzli danas je identifikovano tijelo Kjašifa Smajlovića, novinara bh. dnevnog lista “Oslobođenje”,

NAŠI DANI

Danas stižu dva aviona s medicinskom opremom na Sarajevski aerodrom

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva aviona koji će dopremiti medicinsku opremu za borbu sa koronavirusam, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić. Prvi bi u