Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo: Data saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za prijem 120 novih policajaca

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta i zapošljavanje 120 novih policajaca u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Iz Uprave policije su u pripremljenom materijalu tražili mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu „policajac“, ali im je na ovoj sjednici odobreno raspisivanje oglasa za njih 120, jer se vodilo računa o broju policajaca koji su već penzionisani ili će se penzionisati do 2019. godine.

Raspisivanje javnog oglasa trebalo bi uslijediti najkasnije za 15 dana, odnosno do kraja ovog mjeseca. U međuvremenu će uslijediti i imenovanje posebne komisije koja će izvršiti izbor najboljih kandidata.

Planirano je da se procedura njihovog prijema okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu dana, i to prvih šest mjeseci teoretska, a drugih šest praktična. Nakon obavljene obuke, novi policajci će svoj prvobitni probni, a zatim i stalni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.

Na ovoj sjednici ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku realno potrebnog broja policijskih službenika – navode iz Vlade KS.

(MiruhBosne)

Previous I ovo je Bosna: Anonimni dobročinitelj platio sve dugove u pojedinim prodavnicama u Visokom
Next Sjećanje na Fikreta Hodžića, legendarnog bosanskog sportistu koji je mučki ubijen tokom agresije

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina ima manje emisije gasova koji uzrokuju klimatske promjene od zemalja EU

Umjesto da se emisije stakleničkih gasova širom svijeta smanje, prošle godine one su povećane više nego ikada prije i iznosile su 55,3 gigatona štetnih gasova u atmosferu, navodi se u

NAŠI DANI

Zukić: Uz julsku penziju 36.000 penzionera u TK dobit će jednokratnu pomoć od 100 KM

 Penzioneri s najnižim penzijama u Tuzlanskom kantonu (TK) dobit će uz ovogodišnju julsku penziju još po 100 KM jednokratne pomoći. Time će biti realizirana inicijativa koju je u Skupštini Tuzlanskog

NAŠI DANI

Stranački lideri jedinstveni: Državna imovina pripada isključivo državi Bosni i Hercegovini

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić te predsjednici SDA, SDP-a, NiP-a, NS-a, NES-a i SBiH-a Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Edin Forto, Nermin Ogrešević i