Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

 

Više od 10.000 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i inostranstva  proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organizovan i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je trajao 20 minuta, naveli su iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona županije.

Direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević kazao je da je Vlašić prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija, koja svake godine okupi posjetioce iz svih krajeva svijeta.

– Mi smo u novu godinu ušli sa zabavama i na otvorenom, i u zatvorenom. Svi posjetioci imali su priliku uživati u dočeku i proslavi Nove godine na platou Babanovca, a nakon toga su se vratili u svoje hotele ili vikendice, gdje su, također, u privatnim aranžmanima organizovane odlične zabave koje su trajale do jutarnjih sati – kazao je Matošević.

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike na Vlašiću rezervišu se još u ljetnom periodu, a početkom decembra svi su već bili popunjeni.

– Prije desetak dana službeno smo otvorili skijašku sezonu na području srednje Bosne i od tada se ski liftovi na Vlašiću nisu gasili. Ove zime uslovi za skijanje puno su bolji od prethodne, a nadam se da će to potrajati tokom cijele zimske sezone – naglasio je Matošević.

I ove sezone, Turistička zajednica stavila je u funkciju turističko-informativni centar na Vlašiću u kojem posjetioci mogu dobiti sve neophodne informacije, dok im sezonska ambulanta omogućava pravovremenu medicinsku njegu.

Previous Idealni uslovi za skijanje na Rostovu
Next Veliko povećanje proizvodnje šljive, jabuke, grožđa, soje, kukuruza, duhana…

You might also like

TURIZAM

Japanska TV stanica u Bosni: Emisije o piramidama i kamenim kuglama pred 10 miliona gledalaca

Jedna od najvećih japanskih komercijalnih TV stanica “Fuji TV” odnosno “Fuji Television Network” došla je u goste Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” posljednju sedmicu augusta 2016. Predstavnici ove nacionalne

BH RAZGLEDNICA

Bihać: Stari grad Orašac mami sve više posjetilaca (Video)

U srcu Nacionalnog parka Una je Stari grad Orašac koji bi uskoro mogao postati nova turistička atrakcija. Stari grad Orašac bi istoimenom povratničkom naselju mogao vratiti nekadašnji sjaj, a mještanima

BH RAZGLEDNICA

Malkić: Srebrenički med jedan od najkvalitetnijih na tržištu

Pčelar Samedin Malkić iz Srebrenice petnaest godina bavi se pčelarstvom, trenutno posjeduje 55 košnica, a kaže da je ljubav prema pčelarstvu posebna. – Dugo godina aktivno pčelarim i imam dobre