Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

 

Više od 10.000 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine i inostranstva  proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organizovan i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je trajao 20 minuta, naveli su iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona županije.

Direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević kazao je da je Vlašić prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija, koja svake godine okupi posjetioce iz svih krajeva svijeta.

– Mi smo u novu godinu ušli sa zabavama i na otvorenom, i u zatvorenom. Svi posjetioci imali su priliku uživati u dočeku i proslavi Nove godine na platou Babanovca, a nakon toga su se vratili u svoje hotele ili vikendice, gdje su, također, u privatnim aranžmanima organizovane odlične zabave koje su trajale do jutarnjih sati – kazao je Matošević.

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike na Vlašiću rezervišu se još u ljetnom periodu, a početkom decembra svi su već bili popunjeni.

– Prije desetak dana službeno smo otvorili skijašku sezonu na području srednje Bosne i od tada se ski liftovi na Vlašiću nisu gasili. Ove zime uslovi za skijanje puno su bolji od prethodne, a nadam se da će to potrajati tokom cijele zimske sezone – naglasio je Matošević.

I ove sezone, Turistička zajednica stavila je u funkciju turističko-informativni centar na Vlašiću u kojem posjetioci mogu dobiti sve neophodne informacije, dok im sezonska ambulanta omogućava pravovremenu medicinsku njegu.

Previous Idealni uslovi za skijanje na Rostovu
Next Veliko povećanje proizvodnje šljive, jabuke, grožđa, soje, kukuruza, duhana…

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mladi volonteri zasadili više od 6000 sadnica uz poruku „Jedno drvo čini razliku!“

Volonteri Let’s Do It tima, u saradnji sa Info centrom Evropske unije u Bosni i Hercegovini danas su posadili drveće u deset gradova širom naše zemlje u okviru kampanje „Naša

BAŠTINA

Fondacija Mak Dizdar ʽskrećeʼ turiste u Stolac

Projektom ‘Stolac: Raskršće civilizacija’ predviđeno je povećanje broja turističkih posjeta općini kroz stvaranje i promoviranje nove turističke rute. U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine jučer je predstavljen projekt Stolac: raskršće civilizacija, čiju

BH RAZGLEDNICA

Krupa na Vrbasu: Turistički biser privlači posjetioce iz cijelog svijeta

  Krupa na Vrbasu koja se nalazi na oko 25 kilometara od Banjaluke predstavlja pravi prirodni biser koji posjećuju turisti iz cijeloga svijeta. Kaskadni vodopadi, huk vode, stare vodenice, šetalište