Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

 

Vlatko Glavaš, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i novoizabrani zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 se osvrnuo na igru izabranika Roberta Prosinečkog i svoj politički angažman. Kako je kazao, svoj put je izabrao 1994. godine.

Glavaš smatra da je atmosfera u reprezentaciji od dolaska Roberta Prosinečkog ne mjesto selektora dobra i da će današnja utakmica protiv Sjeverne Irske na Grbavici biti prilika da se ovjeri prvo mjesto u Ligi nacija.

Glavaš je za N1 naglasio sljedeće:

“Uvijek je bitno ko je selektor i uvijek će biti bitno. Bitno je na koji način selektor pristupa igračima, kakav gard ima. Prosinečki je dao priliku nekim novim igračima. Trebalo je imati hrabrosti reći Asmiru Begoviću da je Ibrahim Šehić golman broj jedan”.

Prema njegovim riječima, Prosinečki je imenovan za selektora upravo da bi reprezentaciju kvalifikovao na Evropsko prvenstvo. Očekuje da će u tome Prosinečki uspjeti.

Glavaš je za N1 komentarisao i svoj politički angažman.

“Ja sam svoj put izabrao ‘94. godine i s tog puta neću skrenuti. Radit ćemo za dobrobit Bosne i Hercegovine. Kada vidite koliko Hrvatska i Srbija potroše na sport, sasvim logično da ću podržati sportiste”, rekao je i dodao:

“Neka velika obećanja nisu moguća, ali je moguće da živimo u građanskoj Bosni i Hercegovini”.

Istakao je da je njegova odluka bila da se iz Njemačke vrati u Bugojno.

“Nisam mogao biti rođen u dvije zemlje. Volim Hrvatsku, ali najviše volim Bosnu i Hercegovinu. Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Ne razumijem ljude koji negiraju da je Bosna i Hercegovina njihova zemlja. To me je povrijedilo. Ja sam obilježen ‘94. kao što je sada obilježen Željko Komšić”, ukazao je.

Mišljenja je da je Komšić legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu.

Previous Djeca iz Doma bez roditelja ”Bjelave” gosti na utakmici Bosna i Hercegovina - S. Irska
Next Prosječna neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu viša za 3,5 posto

You might also like

TURIZAM

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo. Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično,

NAŠI DANI

Obilježena 26. godišnjica od raspuštanja logora „Omarska“: Zločin se ne smije zaboraviti

  Na mjestu nekadašnjeg logora “Omarska”, danas je u prisustvu brojnih bivših logoraša, predstavnika udruženja logoraša, te porodica šehida obilježena 26. godišnjica od raspuštanja tog logora, a poslana je i

NAŠI DANI

Svjetska nagrada za humanizam dodijeljena akademiku Abdulahu Šarčeviću

 Ohridska Akademija za humanizam dodijelila je akademiku Abdulahu Šarčeviću Svjetsku nagradu za humanizam za 2021. godinu. Abdulah Šarčević je redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Jedan je