Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

 

Vlatko Glavaš, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i novoizabrani zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 se osvrnuo na igru izabranika Roberta Prosinečkog i svoj politički angažman. Kako je kazao, svoj put je izabrao 1994. godine.

Glavaš smatra da je atmosfera u reprezentaciji od dolaska Roberta Prosinečkog ne mjesto selektora dobra i da će današnja utakmica protiv Sjeverne Irske na Grbavici biti prilika da se ovjeri prvo mjesto u Ligi nacija.

Glavaš je za N1 naglasio sljedeće:

“Uvijek je bitno ko je selektor i uvijek će biti bitno. Bitno je na koji način selektor pristupa igračima, kakav gard ima. Prosinečki je dao priliku nekim novim igračima. Trebalo je imati hrabrosti reći Asmiru Begoviću da je Ibrahim Šehić golman broj jedan”.

Prema njegovim riječima, Prosinečki je imenovan za selektora upravo da bi reprezentaciju kvalifikovao na Evropsko prvenstvo. Očekuje da će u tome Prosinečki uspjeti.

Glavaš je za N1 komentarisao i svoj politički angažman.

“Ja sam svoj put izabrao ‘94. godine i s tog puta neću skrenuti. Radit ćemo za dobrobit Bosne i Hercegovine. Kada vidite koliko Hrvatska i Srbija potroše na sport, sasvim logično da ću podržati sportiste”, rekao je i dodao:

“Neka velika obećanja nisu moguća, ali je moguće da živimo u građanskoj Bosni i Hercegovini”.

Istakao je da je njegova odluka bila da se iz Njemačke vrati u Bugojno.

“Nisam mogao biti rođen u dvije zemlje. Volim Hrvatsku, ali najviše volim Bosnu i Hercegovinu. Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Ne razumijem ljude koji negiraju da je Bosna i Hercegovina njihova zemlja. To me je povrijedilo. Ja sam obilježen ‘94. kao što je sada obilježen Željko Komšić”, ukazao je.

Mišljenja je da je Komšić legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu.

Previous Djeca iz Doma bez roditelja ”Bjelave” gosti na utakmici Bosna i Hercegovina - S. Irska
Next Prosječna neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu viša za 3,5 posto

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: Bosna i Hercegovina je država onih koji se sa njome identificiraju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je Centralnoj proslava Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovini u Austriji i tom prilikom se obratio okupljenim Bosancima i Hercegovcima, javlja Anadolija. Komšić

NAŠI DANI

Lišen slobode osumnjičeni za ratni zločin u Balatunu kod Bijeljine

Operativnim radom Tužilaštva BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nakon 3 mjeseca lociran je i lišen slobode osumnjičeni za ratni zločin u Balatunu kod Bijeljine u mjesecu septembru 1992.

NAŠI DANI

Vučić obmanjuje javnost da je on izbjeglica, krije ratno-huškačke dane (Video)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlično je iskoristio izbjegličku krizu kako bi sebe predstavio kao mirotvorca i humanistu u nadi da će narod zaboraviti njegovu ratno-huškačku prošlost.  Ako Vučiću nije problem