Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

Vlatko Glavaš: Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Komšić je najbolje rješenje

 

Vlatko Glavaš, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i novoizabrani zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 se osvrnuo na igru izabranika Roberta Prosinečkog i svoj politički angažman. Kako je kazao, svoj put je izabrao 1994. godine.

Glavaš smatra da je atmosfera u reprezentaciji od dolaska Roberta Prosinečkog ne mjesto selektora dobra i da će današnja utakmica protiv Sjeverne Irske na Grbavici biti prilika da se ovjeri prvo mjesto u Ligi nacija.

Glavaš je za N1 naglasio sljedeće:

“Uvijek je bitno ko je selektor i uvijek će biti bitno. Bitno je na koji način selektor pristupa igračima, kakav gard ima. Prosinečki je dao priliku nekim novim igračima. Trebalo je imati hrabrosti reći Asmiru Begoviću da je Ibrahim Šehić golman broj jedan”.

Prema njegovim riječima, Prosinečki je imenovan za selektora upravo da bi reprezentaciju kvalifikovao na Evropsko prvenstvo. Očekuje da će u tome Prosinečki uspjeti.

Glavaš je za N1 komentarisao i svoj politički angažman.

“Ja sam svoj put izabrao ‘94. godine i s tog puta neću skrenuti. Radit ćemo za dobrobit Bosne i Hercegovine. Kada vidite koliko Hrvatska i Srbija potroše na sport, sasvim logično da ću podržati sportiste”, rekao je i dodao:

“Neka velika obećanja nisu moguća, ali je moguće da živimo u građanskoj Bosni i Hercegovini”.

Istakao je da je njegova odluka bila da se iz Njemačke vrati u Bugojno.

“Nisam mogao biti rođen u dvije zemlje. Volim Hrvatsku, ali najviše volim Bosnu i Hercegovinu. Svi koji su rođeni ovdje su Bosanci i Hercegovci. Ne razumijem ljude koji negiraju da je Bosna i Hercegovina njihova zemlja. To me je povrijedilo. Ja sam obilježen ‘94. kao što je sada obilježen Željko Komšić”, ukazao je.

Mišljenja je da je Komšić legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu.

Previous Djeca iz Doma bez roditelja ”Bjelave” gosti na utakmici Bosna i Hercegovina - S. Irska
Next Prosječna neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu viša za 3,5 posto

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sarajevo, sjećanje na djecu – ubijeni su dok su se igrali

Članovi porodica ubijene djece, predstavnici udruženja, građani i prijatelji, obilježili su danas 27. godišnjicu stradanja sedmoro djece u ulici Bakarevića u Sarajevu, javlja AA. Granata, koja je ispaljena sa položaja

NAŠI DANI

Rješenje kompanije Grizelj: Sarajevo dobiva prvi dezinfekcioni tunel

Sarajevska kompanija Grizelj sutra će u Sarajevu instalirati prvi dezinfekcioni tunel, kazao je ovo za Akta.ba direktor kompanije, Tomislav Grizelj “Sutra će se ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine instalirati

NAŠI DANI

Paralelizmi kao pokriće za kriminal: NS RS o osnivanju agencije za lijekove i medicinska sredstva u ovom entitetu

Sutra će u Banja Luci biti održana posebna sjednica Narodne skupštine na čijem će se dnevnom redu naći Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, po hitnom postupku. Prijedlogom