Vučić: Pisalo se da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu

Vučić: Pisalo se da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o ratu u Ukrajini, da se plaši da mira još neće biti.

On se, nakon sastanka s italijanskim ministrom Antoniom Tajanijem, obratio novinarima, rekavši da je rat u Ukrajini za Srbiju višestruko teška pozicija u ovom trenutku. “Zadovoljni što smo sačuvali mir”, rekao je Vučić.

Podsjetio je i da se u italijanskoj štampi, nakon početka rata u Ukrajini, 24. februara, moglo čitati na desetine tekstova u kojima je pisalo da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu. “Svima je jasno da su to bile neistine i da se Srbija trudi da sačuva sebe”, rekao je Vučić, prenosde beogradski mediji.

“Mi bi voljeli da rat u Ukrajini stane istog sekunda”, dodao je on, objasnivši da na Zapadu samo gledaju ko će da pobijedi, a ko da izgubi.

“Nas interesuje kada će mir. Danas to ne smijete da kažete jer ćete dobiti ćuške. Srbija želi mir, nada se miru i nadamo se da će nam donijeti olakšanje. Hoćeli ga biti ili ne, plašim se da neće”, zaključio je Vučić.

“Srbija se nikada nije služila nikada trikovima… Za razliku od svih njih… Ono što sam njima rekao u Briselu, Beogradu, ni za jotu se nije promijenio. Pravno obavezujuće je kada stavim potpis ili sa tim usmeno usaglasim… Srbija će da radi na implementaciji svega… Nema govora o članstvu u UN i nema priznanja. Ovo ostalo što znači normalan odnos Srba i Albanaca, bez tenzija, Srbija će da implementira, a da li će to neko drugi implementirati, vidjećemo…“, kazao je Vučić.

Previous Novi bosanski reprezentativac! Tahirović: Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam
Next Bosna po šumskim bogatstvima dva puta bogatija od Belgije, tri puta od Danske i gotovo četiri puta od V. Britanije

You might also like

NAŠI DANI

Klub SDA: Trojka platila fotelje u vlasti prodajom energetskog suvereniteta BiH

 Podrškom izgradnji novih gasovoda po željama SNSD-a i HDZ-a, kadrovi „Trojke“ u Vijeću ministara BiH su svoje fotelje isplatili prodajom energetskog suvereniteta Bosne i Hercegovine, saopćio je Klub zastupnika SDA

NAŠI DANI

Haške presude i optužnice dokazuju: Nenad Stevandić bio dio udruženog zločinačkog poduhvata u Krajini

Državni zastupnik Nenad Stevandić učestvovao je u udruženom zločinačkom poduhvatu na podučju Krajine, piše u drugoj izmijenjenoj optužnici koju je Haški tribunal podigao protiv sad već osuđenog ratnog zločinca Stojana

NAŠI DANI

Znanjem i patriotizmom čuvamo Bosnu i Hercegovinu – poruka sa obilježavanja godišnjice prijema u UN

  Univerzitet u Tuzli obilježio je 26. godišnjicu od prijema Bosne i Hercegovine u Ujedinjene nacije. Javna tribina organizovana je na Pravnom fakultetu, a na Filozofskom fakultetu tematski okrugli sto