Vučić: Pisalo se da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu

Vučić: Pisalo se da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o ratu u Ukrajini, da se plaši da mira još neće biti.

On se, nakon sastanka s italijanskim ministrom Antoniom Tajanijem, obratio novinarima, rekavši da je rat u Ukrajini za Srbiju višestruko teška pozicija u ovom trenutku. “Zadovoljni što smo sačuvali mir”, rekao je Vučić.

Podsjetio je i da se u italijanskoj štampi, nakon početka rata u Ukrajini, 24. februara, moglo čitati na desetine tekstova u kojima je pisalo da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti Bosnu i Hercegovinu. “Svima je jasno da su to bile neistine i da se Srbija trudi da sačuva sebe”, rekao je Vučić, prenosde beogradski mediji.

“Mi bi voljeli da rat u Ukrajini stane istog sekunda”, dodao je on, objasnivši da na Zapadu samo gledaju ko će da pobijedi, a ko da izgubi.

“Nas interesuje kada će mir. Danas to ne smijete da kažete jer ćete dobiti ćuške. Srbija želi mir, nada se miru i nadamo se da će nam donijeti olakšanje. Hoćeli ga biti ili ne, plašim se da neće”, zaključio je Vučić.

“Srbija se nikada nije služila nikada trikovima… Za razliku od svih njih… Ono što sam njima rekao u Briselu, Beogradu, ni za jotu se nije promijenio. Pravno obavezujuće je kada stavim potpis ili sa tim usmeno usaglasim… Srbija će da radi na implementaciji svega… Nema govora o članstvu u UN i nema priznanja. Ovo ostalo što znači normalan odnos Srba i Albanaca, bez tenzija, Srbija će da implementira, a da li će to neko drugi implementirati, vidjećemo…“, kazao je Vučić.

Previous Novi bosanski reprezentativac! Tahirović: Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam
Next Bosna po šumskim bogatstvima dva puta bogatija od Belgije, tri puta od Danske i gotovo četiri puta od V. Britanije

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Otvorena Spomen soba u Bratuncu

  Stravične fotografije koje prenose dio užasa iz koncentracionih logora i masovnih grobnica u Bosni i Hercegovini iz proteklog rata izložene su i mogu se pogledati u Spomen sobi, koja je

NAŠI DANI

Sandžak: Novi Pazar obilježio 577 godina postojanja

  Nizom manifestacija, Novi Pazar je danas obilježio 20. april, Dan grada i 557. godišnjicu postojanja. Nakom takmičenja atletičara, svečane sjednice Skupštine grada, završne manifestacije projekta “Preuzmi inicijativu”, gradonačelnik Novog

NAŠI DANI

Na tribini o Aliji Izetbegoviću naglašena vrijednost njegovog srednjeg puta

Temeljit, principijelan i onaj koji nije varao, termini su kojima je historičar, dr. Admir Mulaosmanović opisao prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića govoreći na tribini organiziranoj u